in , ,

Se lansează Nusco Homes, primul proiect de case din portofoliul companiei, situat în zona de Nord a Capitalei

Interviu oferit publicației Investing in Property, de către Bogdan Iliescu, Director Comercial, Nusco Imobiliara

Obiectivele urmărite de-a lungul timpului, de valorificare și dezvoltare a propriului portofoliu, au permis Grupului Nusco să câștige rolulul de jucător de referință în dezvoltarea imobiliară din țara noastră. Ansamblul de vile Nusco Homes este cel mai nou proiect rezidențial al companiei, construit în zona de Nord a Bucureștiului. Lansarea componentei comerciale din Nusco City și continuarea dezvoltării acestui ansamblu fac de asemenea parte din planurile anului 2023.

Care considerați că sunt principalii factori de succes în cadrul proiectului dumneavoastră Nusco City?

Sporirea semnificativă a calității vieții – oamenii nu mai cumpără doar după criteriul suprafeței, ca număr de metri pătrați, ci sunt atenți la fiecare detaliu care înconjoară locuința precum accesul către facilități și beneficiile oferite de ansamblu. Un alt aspect la care clienții au devenit foarte atenți este reprezentat de spațiile verzi, iar acestea sunt un factor important în dezvoltările noastre, împreună cu distanța dintre clădiri. Spre exemplu, în ansamblul nostru în fazele 1A și 1B avem câte 50 de metri liniari între clădiri, iar în faza a doua vom avea câte 70 de metri liniari de distanță între clădiri. Pe lângă toate acestea, suntem developerul care va readuce la viață un parc de 10.000 mp aflat în incinta platformei Pipera. Practic, vom regenera cu totul acest parc și pe lângă copacii vechi de peste 40 de ani, vom aduce alți arbuști și plante, precum și integrarea unei piste de alergat de peste 500 de metri, dar și a unui teren de sport polivalent. Pentru a putea realiza obiectivul propus și pentru transformarea celor 23 de hectare din fosta platforma Pipera, lucrăm cu arhitecți internaționali renumiți pentru masterplanul întregii zone.

Câte apartamente va cuprinde faza 2 a proiectului Nusco City și care sunt planurile în viitorul apropiat?

Faza 2 a proiectului Nusco City va fi executată în două etape, cu termen de finalizare pentru prima etapă în Q1 2025. În total va cuprinde 848 de noi locuințe. Avem în plan lansarea primului proiect de case din portofoliul companiei noastre – Nusco Homes, din zona de Nord a Capitalei și lansarea componentei comerciale din Nusco City, proiect care va acoperi aproximativ 80.000 mp, suprafață construită.

„Componenta comercială din Nusco City va acoperi aproximativ 80.000 mp, suprafață construită”

Cum credeți că vor evolua prețurile și vânzările locuințelor?

În prezent, suntem în stadiul de a observa toți factorii externi care pot pune presiune pe dezvoltările locale, urmate de evenimentele geopolitice, naturale și sociale precum cele din Ucraina sau Turcia. Ne așteptăm, așadar, ca procesul masiv de reconstrucție a acestor țări să aducă o întrerupere a fluxului înregistrat în prezent pe piața locală. În funcție de toate aceste lucruri, prețurile de construcție vor crește, iar acest lucru va fi resimțit și în prețurile de vânzare.

Ce schimbări considerați că vor apărea la nivelul pieței imobiliare în perioada următoare?

Știm cu toții că piața imobiliară și, mai ales, zona rezidențială preia prima din șocurile pe care întreaga piață economică le înregistrează și le traversează, astfel – pe fondul marilor evenimente din ultimii trei ani – lucrurile au devenit tot mai puțin previzibile, iar o previziune ar fi acum cel puțin îndrăzneață. Toate acestea ne-au învățat pe noi toți să ne adaptăm, așadar vom face la fel și în perioada următoare.

„Suntem developerul
care va readuce la viață
un parc de 10.000 mp
aflat în incinta platformei Pipera”