in ,

VIDEO: HILS Development, cel mai mare dezvoltator middle market din România. Bogdan Bălașa, invitatul emisiunii Legile Afacerilor

Prima parte a ediției de seara trecută Legile Afacerilor, a adus în fața publicului Profit News TV pe dezvoltatorul cu cel mai mare număr de apartamente finalizate pe segmentul mediu al pieței din România: HILS Development.

Cushman & Wakefield, una dintre agențiile de brokeraj care fac studii despre piața rezidențială bucureșteană au calculat că în România este nevoie de 96 salarii medii pentru a cumpăra un apartament. La Praga și Varsovia sunt 160 de salarii medii, iar la Londra, Zurich sau Paris, peste 205. Tabloul a ceea ce știam începe să aibă marginile volatile?

Dacă privim și mai atent, numărul de autorizații de construcții și de unități nou livrate este în scădere cu 20% față de anul trecut. Piața premium, adusă tot mai des în discuție în ultima perioadă și care se marketează astfel, este doar 4% din total, iar 60% din tranzacții se fac cu banii cash, adică nu prin credit bancar.

Destule motive să vă atragem atenția, multe dintre cele de mai sus fiind dezbătute alături de invitatul nostru, Bogdan Bălașa, Director General HILS Development.

Printre temele discuției s-au aflat răspunsuri la întrebările: De ce vinde HILS pe un segment cvasi-înghețat, de ce estul Bucureștiului reprezintă o miză și, afirmația detaliată conform căreia dezvoltatorul suportă creșterea de TVA de la 5% la 9%.

Vă invităm să urmăriți așadar emisiunea integrală, în link-ul de mai jos:

YouTube player