in

Stratos Management: sprijină un nou proiect. ,,A doua viață. Modele de economie circulară”

Încă din 1970 au început să se discute teorii legate de economia circulară. “Closing the loop” a fost denumit atunci conceptul prin care produsele și materialele din care sunt confecționate, să aibă o durată de viață cât mai mare în circuitul economic, la final fiind transformate în resurse pentru noi produse. În acest context au fost discutate concepte legate de designul produselor, în baza unor criterii de repababilitate – tema centrală fiind deșeul ca și resursa, spre deosebire de economia liniară, care este un model în care resursele sunt extrase, utilizate și apoi eliminate.

,,Ne bucuram să sprijim un proiect care vă arată că principiile de economie circulară nu sunt numai pentru literatură sau se întâmplă doar în tările mai avansate economic. Este vorba despre ,,A doua viață. Modele de economie circulară” – o serie de videoreportaje în care vor fi prezentate exemple de bune practici, în vederea trecerii de la un model de business liniar la unul circular. Campania inițiată de Asociația Soluții Sustenabile alături de Stratos și Eco Synergy – O.I.R.E.P se adresează în special mediului de afaceri și va prezenta în fiecare lună cate un model care sperăm să inspire cât mai multe companii în implementarea principiilor de economie circulara pe domeniile: agricultura, automotive, construcții, alimente și băuturi, ambalaje, textile, echipamente electrice, deșeuri, ape uzate’’, declară un reprezentant Stratos.

Potrivit STRATOS Management compania de consultanță în domeniul mediului și sustenabilității care a luat parte la elaborarea Strategiei pentru Economia Circulară a României și a Planului de Acțiune, Economia Circulară trebuie privită că noul mod de abordare a producției și consumului. Modelul economiei liniare: materie primă – procesare – consum – deșeu, conduce la o epuizare rapidă a resurselor, dar și la creșterea explozivă a cantităților și tipurilor de deșeuri ce devin din ce în ce mai dificil de reciclat sau depozitat.


Stratos se ocupă de consultanță în domeniul mediului, oferind servicii precum evaluarea impactului asupra mediului, gestionarea deșeurilor, în conformitatea cu reglementările din acest domeniu.