in , ,

Cristian Pascu, CEO PSC Group: “Este necesară o colaborare profesională între dezvoltatori, autoritățile publice și locuitori pentru ecosistemul perfect”

Interviu exclusiv oferit de către Cristian Pascu, CEO PSC Group și Irina Stoenescu, Vicepreședinte PSC Group

Aflat deja la a doua generație, consolidat în trei decenii, PSC Group este un business de familie cu un capital 100% românesc. Acest grup adună laolaltă opt companii cu activitate în piața imobiliară și, așa cum îi știm astăzi, acoperă la 360 de grade nevoile pieței imobiliare – proiectare arhitectură, proiectare rezistență, proiectare instalații, avizare și autorizare, project management, servicii de supervizare prin dirigenție de șantier, vânzare, design interior și administrare de condominii. Principiul pe care s-a dezvoltat PSC Group a fost de a închide sub aceleași principii de substanță toate elementele componente ale activității de dezvoltatori imobiliari.

Cu o experiență incontestabilă în domeniu imobiliar, cum descrieți ca fiind ultima perioadă, cu implicațiile externe deloc favorabile? Sunteți exemplul viu care atestă că încrederea și viziunea primează, rezultatele fiind mai mult decât edificatoare.

Aș putea rezuma răspunsul aici la o singura idee – suntem concentrați mereu la a ne face activitatea cât mai atent și bine, la a livra un produs cât putem de bun. Ca urmare a acestui mindset obținem zilnic o reputație tot mai bună, liniștea trecerii constante peste contexte economice pandemice sau de orice alt fel.

Ce rol au avut vizitele pe șantier la tatăl dumneavoastră, în anii copilăriei, pentru cel ce astăzi urmează tradiția familiei, consolidând inițiativele domnului Ing. Dumitru Pascu, “infuzându-le cu spirit antreprenorial şi vitalitatea vârstei”?

Un rol esențial. Au avut un rol mult mai important decât sugestia constantă a părinților mei de a urma Facultatea de Drept la Universitatea București și de a alege o carieră în Ministerul de Externe. Tatăl meu îmi prezenta de mic, în mod constant, cu mare pasiune, detaliile imobilelor pe care le construia, imi prezenta oamenii fericiți care locuiau acolo. Aceste principii sunt și ale mele astăzi, atenția excesivă la detalii și dorința de a avea locuitori fericiți în imobilele WIN își au izvorul în acele vizite de la vârsta de 5-6 ani și anii urmatori.

„Sunt mulțumit că astăzi gestionez cu mult mai mare ușurință,
față de acum 15 ani,
proiecte imobliare foarte atent gândite și executate la nivel de detaliu, precum WIN Herastrau”

WIN Herăstrău – un prim pas dintr-un parcurs promițător, un plan de viitor cu multe variabile, cu dorința de a se ramifica în principalele orașe din România, dar și în Europa. Vorbim despre o etapă, “un test pentru ceea ce se conturează drept un plan de viitor amibițios”. Premiat în cadrul Anualei de Arhitectură, la secțiunea “Arhitectură construită/arhitectură locuinței colective”, WIN Herăstrău își regăsește deja ecou în dezvoltarea urbană. Care a fost gândul incipient ce a condus la așezarea pe hârtie a acestui proiect?

Aici vorbim despre dorința de modelare la scară mai mare a spațiului urban, apoi de dorința de a naște o comunitate frumoasă, care să trăiască la fel ca în orașele vest europene. Din dorința de a inspira și alți dezvoltatori către direcția generării de comunități, enclave bine gândite care elevează stilul de viață al oamenilor. Toată activitatea mea de 15 ani este forma mea de a îmi aduce aportul în societate, de a scrie o istorie frumoasă în vremuri moderne.

Mai mult decât un spațiu locuibil, WIN Herăstrău exprimă o experiență unică tradusă printr-o arhitectură aparte, modernă, în care suita de facilități oferă locuitorilor complexului un ecosistem complet. Pășind în acest complex, am fost duși cu gândul la acele filme futuriste, în care personajele își construiesc viețile într-un astfel de ecosistem perfect. Cum definiți un imobil rezidențial de lux?

Un imobil (casă individuală sau apartament în cadrul unei comunități) care să genereze armonie, siguranță, care să asigure confort prin concept, multitudinea de detalii bine gândite, facilitățile importante pentru membrii comunității.

Cât la sută este inspirație și cât la sută muncă, păstrând acel 1% care face diferența, deoarece aveți în structura ADN dorința de a construi proiecte semnificative?

50-50, cu siguranță. Doar cu inspirație nu poți să îți aduci aportul frumos și semnificativ în societate. Este necesară foarte multă muncă pentru a implementa totul complex, la nivel de detaliu, iar muncă fără inspirație, prin copierea a ceva ce există deja, cu siguranță nu poți scrie o istorie frumoasă, în vremuri moderne.

Cum a “îmbrățișat” Bucureștiul proiectele PSC Group și ce promite PSC Group capitalei în viitorul apropiat?

Prin vânzarea completă a apartamentelor și popularea spațiilor comerciale, cu mult înainte de a fi gata, pot spune în mod obiectiv că eu și întreaga echipă PSC Group ne bucurăm de recunoaștere privind conceptul nostru. Acest aspect ne bucură și ne obligă la și mai mult. Ne propunem mereu să facem în fiecare moment cel mai bun proiect al nostru, din toate timpurile. Nu avem nimic altceva stabilit. Prin urmare, promitem proiecte chiar mai bune decât WIN Herăstrău, în mod constant.

„Ecosistemul perfect poate apărea când există comunicare și aport din partea tututor celor implicați”

În încheiere, vă propunem un exercițiu de imaginație: cum arată ecosistemul perfect în viziunea lui Cristi Pascu?

Pentru ecosistemul perfect văd necesară o colaborare profesională între dezvoltatori, autoritățile publice și locuitori. Ecosistemul perfect poate apărea când există comunicare și aport din partea tututor celor implicați. Dacă sfințim fiecare locul pe care îl ocupăm în societate generăm un ecosistem frumos, util, sigur și nu doar din punct de vedere urbanistic, din toate punctele de vedere. PSC Group își arată încă o dată disponibilitatea de a pune la dispoziția autorităților publice în mod gratuit echipa proprie și expertiza, în vederea generării unui București mai frumos și tot mai frumos, dezvoltat pe principii solide.