in

Huawei – “Un concurent redutabil”. Creștere spectaculoasă de profit

Sursa: Profit.ro

Potrivit Bloomberg, perioada ianuarie-martie 2024 a fost al patrulea trimestru consecutiv de creștere a profitului Huawei Technologies Co., un semn că firma chineză de tehnologie acaparează o parte din cota de piață a Apple Inc. și a altor producători de smartphone rivali.

Huawei a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 19,6 miliarde yuani (2,7 miliarde dolari), în creștere cu 564% în ritm anual. De asemenea, vânzările Huawei au crescut cu 37%, până la 178,5 miliarde yuani. Compania nu a oferit cifre detaliate cu privire la vânzările realizate de diferitele sale divizii, arată Agerpres.

Această creștere spectaculoasă a profitului net este o dovadă a revenirii Huawei, în pofida sancțiunilor americane. Livrările de smartphone ale Huawei au crescut cu 70% în primul trimestru, potrivit firmei de cercetare de piață Counterpoint, după ce anul trecut Huawei a surprins piața prin lansarea unui nou telefon 5G echipat cu un proces avansat Made in China, în pofida sancțiunilor americane.

În contrast, livrările de telefoane iPhone în China au scăzut cu 19% în primul trimestru, estimează analiștii de la Counterpoint.

Luna aceasta, Huawei a dezvăluit noua serie de telefoane Pura 70 echipate cu un procesor îmbunătățit, ceea ce demonstrează capacitatea sa de a menține producția de semiconductori avansați și de a crește presiunea asupra Apple pe piața chineză. Analiștii de la Jefferies susțin că telefoanele din seria Pura 70 au ajuns în situație de sold out la doar două zile de la lansare. În paralel, Huawei face progrese în domeniul cipurilor AI (inteligență artificială) cu Ascend GPU. Recent, directorul general de la Nvidia Corp., Jensen Huang a descris compania chineză drept un concurent formidabil.