in ,

Delta Studio – Proiectele hight-end, între tendințe și viziune

arh. Iulian Arbanaș, Director Comercial Delta Studio

În contextul dezvoltărilor, nici segmentul de design interior nu se lasă mai prejos. Pe fondul interesului exprimat din ce în ce mai des pentru amenajarea locuințelor de tip high end, începutul anului 2024 indică cifre optimiste cu privire la investițiile în acest domeniu. Conform unui studiu recent realizat pe segmentul high-end, românii alocă bugete de la 30 000 euro pentru un studio, până la peste 300 000 euro pentru apartamente, vile și penthouse-uri.

Dacă ne raportăm la trecut, sesizăm un trend de creștere, chiar dacă situațiile globale generează periodic momente de ușoară stagnare, așa-numita “liniște dinaintea furtunii”.

Așadar, anul 2024 a oferit designului de interior o altă perspectivă, proiectele imobiliare oferind o atenție deosebită acestui domeniu conex. Cererea pentru amenajări de lux și high-end este, în continuare, motorul care susține această dezvoltare (cu un procent de cerere cu peste 15% mai mare, comparativ cu anul trecut).

Raportându-ne la tendințe, designul de interior încă se adaptează și evoluează pentru a se alinea la schimbările în gusturi, tehnologii emergente și influențe culturale. În acest an sunt preconizate o serie de tendințe cel puțin interesante.

Pentru Delta Studio, lideri în industria designului interior și luxului, tendințele anului 2024 sunt o sursă de inspirație continuă și un pilon pentru inovație. În această nouă eră, observăm un accent sporit asupra sustenabilității și integrării tehnologiei de vârf în estetică și funcționalitate. Materialelor de calitate și gama diversificată de culori sunt vedetele acestui an în materie de design interior, conturând, redefinind conceptul de lux și rafinament.

“Tendința generală este orientată către un design atemporal și piese de mobilier durabile, care să reziste în timp. Delta Studio răspunde acestei cerințe prin oferirea de materiale de înaltă calitate și mobilier premium și durabil, inclusiv bucătării echipate cu feronerie rezistentă pe termen lung, garantată până la 10 ani.” afirmă arh. Iulian Arbanaș, Director Comercial Delta Studio.

Un aspect căutat frecvent de către clienții celor de la Delta Studio este utilizarea nuanțelor inspirate din natură cu tonuri închise asemănătoare cu cele ale pământului și elemente vegetale. Culorile predominante alese de clienți sunt bej, gri și alb. Acestea oferă un aspect elegant încăperilor.

“Această direcție poate fi interpretată ca un răspuns la nevoia crescută de spații deschise și de conexiune cu natura, accentuată în perioada pandemiei.” continuă arh. Iulian Arbanaș, Director Comercial Delta Studio.

O alta tendință este pentru ceramică cu aspecte deosebite, dar și pentru cele marmorate sau de piatră, și betonul cu dimensiuni mari, până la 120×320 si 160×360 cm și grosimi reduse, până la 0.35 cm. S-a înregistrat un interes major pentru aceste elemente care pot fi întâlnite atât pe pereți, inclusiv în panouri cu structură metalică și fronturi din ceramică, cât și pe pardoseli și mobilier.

Românii sunt dispuși să investească între 800 și 1 000 de euro pe metru pătrat. Persoanele care apelează la serviciile Delta se încadrează în categoria Middle & Top Management, cu vârstă peste 30 de ani.

Delta Studio vine în întâmpinarea clienților lor cu amenajări interioare premium ce includ finisaje, obiecte sanitare, uși, mobilier, iluminat și decor. Aceștia oferă un echilibru perfect intre confort și eleganță.