in ,

S Immo, proprietarul Sun Plaza, cumpără Expo Business Park de la Portland Trust

Dezvoltatorul austriac S Immo, proprietarul mall-ului Sun Plaza, cumpără complexul de afaceri Expo Business Park din București de la Portland Trust, compania omului de afaceri britanic Robert Neale, susținută financiar de fondul american Ares Management Corporation, fiind cea mai mare tranzacție din acest an. Complexul Expo Business Park, una dintre primele investiții realizate în zona Expoziției, devenit un punct fierbinte pe harta imobiliară a Bucureștiului, a fost finalizat de Portland Trust în vara anului 2019 și este format din 3 clădiri, cu o suprafață de circa 40.000 de metri pătrați, construite peste o parcare subterană pentru 600 de mașini. Clădirea 3, în suprafață de 18.000 de metri pătrați, este complet închiriată, pe termen lung, către ING Bank, care își are aici sediul central. Printre chiriași se mai numără MagnaPharm Marketing & Sales ROMANIA SRL (fostul A&D Pharma), Deutsche Leasing, Mars, Omega Pharma, Regus/Spaces, Royal Canin și World Class. Portland Trust, compania omului de afaceri britanic Robert Neale, este susținută financiar de fondul american Ares Management Corporation.

Expo Business Park este dezvoltat în parteneriat cu fondul cipriot Bluehouse, care a pus la dispoziție terenul de circa 2,3 hectare din spatele Romexpo. Complexul Expo Business Park, una dintre primele investiții realizate în zona Expoziției – devenit un punct fierbinte pe harta imobiliară a Bucureștiului, a fost finalizat de Portland Trust în vara anului 2019, este format din 3 clădiri, cu o suprafață de circa 40.000 de metri pătrați, construite peste o parcare subterană pentru 600 de mașini. Clădirea 3, în suprafață de 18.000 de metri pătrați, este complet închiriată, pe termen lung, către ING Bank, care își are aici sediul central. Printre chiriași se mai numără A&D Pharma, Deutsche Leasing, Mars, Omega Pharma, Regus/Spaces, Royal Canin și World Class. Portland Trust, compania omului de afaceri britanic Robert Neale, este susținută financiar de fondul american Ares Management Corporation. Expo Business Park este dezvoltat în parteneriat cu fondul cipriot Bluehouse, care a pus la dispoziție terenul de circa 2,3 hectare din spatele Romexpo.

Portland Trust este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de clădiri de birouri din România. Strategia companiei prevede vânzarea proprietăților construite la scurt timp după închirierea lor, iar tranzacționarea Expo Business Park ar ridica încasările sale istorice din tranzacționarea proprietăților dezvoltate în România la peste 600 de milioane de euro.