in ,

ING Bank, emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle

ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle – cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Fondurile vor fi utilizate pentru refinanţarea portofoliului de clădiri sustenabile şi finanţarea proiectelor de eficienţă energetică ale grupului NEPI Rockcastle,

Emisiunea a generat un interes masiv din partea investitorilor, în special a celor dedicaţi proiectelor de sustenabilitate. Astfel, oferta a fost suprasubscrisă de aproape 3 ori, ajungând la peste 1,5 miliarde de euro, reflectând încrederea investitorilor în modelul de business al grupului şi strategia financiară prudentă. Obligaţiunile au o maturitate de 8 ani şi un cupon fix anual de 2%.

“Ne bucurăm să fim din nou alături de NEPI Rockcastle, alături de care ne-am asumat obiectivul unei tranziţii spre o economie sustenabilă. În 2020, am structurat programul de finanţare verde şi am intermediat prima obligaţiune verde pentru NEPI Rockcastle, în valoare de 500 milioane de euro. Iar în 2021, am transformat creditul în valoare de 100 milioane euro acordat grupului într-unul verde, prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă).

În ING, ne propunem să fim banca pentru sustenabilitate şi credem că avem nevoie de progres, nu perfecţiune, şi sprijinim fiecare pas al clienţilor noştri pentru diminuarea impactului schimbărilor climatice.”, este de părere Claudiu Sabău, Head of Clients, divizia Wholesale Banking, ING Bank România.

Emisiunea de obligaţiuni verzi a fost aranjată de către un consorţiu de bănci: ING Bank, Citi, J.P. Morgan, Societe Generale şi UniCredit.