in

Un antreprenor român plănuiește dezvoltarea unui proiect rezidențial în apropiere de Calea Moşilor

Afaceristul Constantin Piti solicită primăriei Capitalei aprobarea pentru a obține PUZ-ul pentru un proiect rezidențial situat pe strada Popa Petre, din Calea Moşilor, pe un teren de 1.457 mp și cu un regim de înălțime P+4E, plus al cincilea și al șaselea retrase, amplasat într-o zonă de case de maximum trei etaje.

Blocul, dezvoltat de compania Van Residenz, va cuprinde maximum 24 de apartamente și va avea o înălțime de 24 de metri, un POT de 65% și un CUT de 3,25.

În anul 2019, omul de afaceri a achiziționat de la grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter depozitul distribuitorului Pharmafarm din Timpuri Noi, în locul căruia va dezvolta un ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente premium. Terenul se află la 150 de metri de proiectul mixt Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint, brațul imobiliar al grupului suedez IKEA și are o suprafață de 3.403 mp. Acesta găzduia unul dintre depozitele distribuitorului de medicamente Pharmafarm, parte a Gedeon Richter.

Zona Timpuri Noi și-a schimbat complet imaginea după finalizarea primelor clădiri de birouri dezvoltate de Vastint, în locul fostei fabrici Timpuri Noi.

Pe aceeași stradă cu depozitul Gedeon Richter, clădirea unei foste tăbăcării va fi transformată într-un bloc în stil Art Deco de către RPF Development și o firmă aparținând Cartel Alfa, în urma încheierii unui parteneriat, iar în apropierea celor două proiecte, One United Properties a început construcția unui ansamblu rezidențial premium cu 108 apartamente, ce poartă denumirea Neo Timpuri Noi.

Sursa foto: Stirileimobiliare.ro