in

Tranzacția imobiliară a anului, evaluată la 100 milioane euro, dintre S Immo și Skanska a fost blocată de coronavirus

S Immo, dezvoltatorul austriac, proprietarul Sun Plaza, a întrerupt negocierile cu cei de la Skanska pentru achiziția a două clădiri de birouri din cadrul complexului Campus 6 din zona Politehnică a Bucureștiului, din cauza pandemiei de COVID-19. Negocierea urma să devină cea mai mare tranzacție imobiliară a anului, fiind evaluată la aproximativ 100 milioane de euro.

Epidemia de COVID-19 a afectat deja mai multe tranzacții.

„Negocierile cu privire la Campus 6.2 și 6.3 au fost întrerupte din cauza circumstanțelor actuale. Deocamdată nu există discuții despre tranzacții“, au declarat reprezentanții S Immo.

În condițiile actuale, Skanska a repus în vânzare cele două clădiri. Skanska a ales compania S Immo ca potențial cumpărător al clădirilor sale de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3 chiar înainte de declanșarea stării de urgență în România, iar, în perioada de început a pandemiei, relația era menținută online.

La începutul lunii aprilie, Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România, Skanska CDE, a declarat că „discuțiile pe care le purtăm rămân active, iar odată cu restricțiile provocate de pandemie, relația cu potențialul investitor este menținută online. Am implementat lucrul de acasă și folosim în mod curent instrumentele online în activitățile noastre“. Ea a mai declarat atunci că activele fizice, cum ar fi clădirile de birouri, sunt considerate, în general, ca fiind stabile, deoarece nu sunt expuse fluctuațiilor bruște ale prețurilor. „Într-un context în care incertitudinea globală continuă, aceste active își pot consolida poziția de alternativă bună la investițiile în piața de capital“, a spus Aurelia Luca.

Întreruperea negocierilor nu a oprit dezvoltarea proiectului din Politehnică. Skanska lucrează la construcția clădirilor 6.2 și 6.3 din complexul de birouri Campus 6 din decembrie 2018 și ar trebui să le finalizeze în trimestrul al treilea din 2020. Campus 6 mai are plănuită și o a patra clădire, care va ridica suprafața închiriabilă a complexului la peste 81.000 de metri pătrați.

Cele două clădiri în construcție vor oferi o suprafață închiriabilă de aproximativ 19.800 metri pătrați și 17.800 metri pătrați, fiecare având 11 etaje supraterane și o parcare pe două niveluri în subteran. Costul acestor imobile a fost estimat la 76 milioane de euro.

La finalul anului trecut, Campus 6.3 avea un grad de ocupare de 91% după ce Societe Generale European Business Services a închiriat 10.500 de metri pătrați în această clădire. De altfel, și Microsoft România a închiriat 23.000 de metri pătrați în Campus 6.2 și 6.3, fiind cea mai mare tranzacție de pe piața închirierilor a anului 2018.

Sursa foto: Skanska.ro