in

FRI-EL Buildings investește 80 de milioane de euro în dezvoltarea proiectului rezidenţial Ateneo Timişoara

Italienii de la FRI-EL Buildings, parte a grupului FRI-EL Green Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, intră pe piaţa rezidenţială românească este hotărât să investească peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului rezidențial Ateneo Timișoara, devenind cel mai amplu proiect rezidențial din vestul României, având 1.300 de apartamente și o listă semnificativă de facilități.

Ateneo Timișoara este situat în zona Torontalului, una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare imobiliară a orașului, în apropierea Universității de Agronomie și Medicină Veterinară și aproape de viitorul magazin IKEA Timișoara.

Prima fază a proiectului va cuprinde 153 de apartamente în trei clădiri, cu o investiție de aproximativ 10 milioane de euro – exclusiv din fondurile companiei.

În prezent se fac lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, termenul de finalizare al acestora fiind primăvara anului 2021, a treia clădire fiind livrată la finalul anului viitor.

”Am ales Timișoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României și principalul centru urban din vestul țării. Am găsit aici o piață rezidențială în plină dezvoltare și o cerere reală pentru locuințe compartimentate inteligent și la prețuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilități specifice unui nou stil de viață. Am început dezvoltarea Ateneo Timișoara la finalul lui 2019 și nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piața românească – dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulți ani și suntem și în căutarea unor noi oportunități”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania.

Ateneo Timișoara include și cea mai semnificativă listă de facilități care vor fi puse la dispoziția locuitorilor dintr-un proiect rezidențial din vestul țării. Prima facilitate este reprezentată de un magazin LIDL de 2500 de metri pătrați, care va fi construit până  la finalul acestui an, înaintea primelor blocuri incluse în faza întâi a proiectului.

Ulterior, vor fi amenajate nouă terenuri de sport, o grădiniță, un centru comercial, dar și mai multe spații, situate la parterul clădirilor, care vor putea găzdui până la 120 de magazine, locuri de joacă pentru copii și un parc de 16.000 de metri pătrați. De asemenea, vor exista drumuri și alei pietonale și spații verzi.

Primele două clădiri, grupând 102 apartamente, vor avea 104 locuri de parcare în subteran și 110 locuri de parcare supraterane.

Sursa foto: Opiniatimisoarei.ro