in

Un investitor austriac pregătește un turn de birouri lângă metroul Pipera, zonă dominată de Globalworth

Investitorul austriac S+B Gruppe, activ în România pe piața imobiliară, în viticultură și antreprenoriat, strânge actele necesare pentru construcția unui turn de birouri în apropiere de metroul Pipera și de Globalworth Campus, București, cel mai mare și mai scump centru de afaceri dezvoltat de Ioannis Papalekas.

Austriecii au primit, după declanșarea stării de urgență, un certificat de urbanism necesar elaborării, avizării și aprobării unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția unei clădiri de birouri cu 9 etaje în Pipera. Planul este supus aprobării Primăriei Sector 2 încă din toamna anului trecut. Parametrii urbanistici propuși de investitor urmăresc obținerea unei suprafețe desfășurate de 10.935 de metri pătrați, ceea ce ar duce bugetul de investiție în proiect la peste 15 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro. Dezvoltatorul deține un teren de 3.645 de metri pătrați în spatele Pipera Business Tower, clădire cu 13 etaje aflată tot în proprietatea S+B Gruppe și dezvoltată în 2009, în urma unei investiții de 25 milioane de euro.

Terenul S+B Gruppe se învecinează cu cel mai nou complex de birouri al Globalworth, companie care domină imobiliar această zonă și care este cel mai mare proprietar de spații pentru birouri din România. Proiectul Globalworth Campus, recent finalizat, este format din trei turnuri cu o suprafață închiriabilă de 90.800 de metri pătrați și o valoare de peste 200 de milioane de euro. Acesta este cel mai mare parc de afaceri din țară și cel mai scump activ din portofoliul românesc al Globalworth. În spatele acestui proiect, omul de afaceri Romeo Pomponiu, proprietarul rețelei de magazine Steilmann, pregătește actele necesare dezvoltării imobiliare a unui teren pe care a funcționat în trecut Întreprinderea de Calculatoare Electronice (I.C.E.) Felix.