in

Rockwool, implicat și în renovarea Turnului Eiffel : Ne adaptăm din mers fără a intra în panică

Grupul danez Rockwool, unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, implicat anterior și în renovarea Turnului Eiffel din Paris spune acum că pentru săptămânile și lunile următoare: nu există un plan predefinit, dar că nu discută despre disponibilizări de personal sau tăieri de salarii în acest moment și că, atât timp cât situația va permite, va continua să funcționeze și să producă vată minerală bazaltică.

La finele anului trecut Rockwool a deschis prima sa fabrică din România, cu o investiție în valoare de 50 milioane euro, avand azi aproximativ 170 de angajați, dintre care 150 la Ariceștii Rahtivani. Toți angajații de la birourile din Ariceștii Rahtivani și de la București, care își pot desfășura activitatea de la distanță, lucrează de acasă în acest moment. “Activitatea Rockwool România a fost afectată, ca pentru orice alte companie, prin faptul că a trebuit să trecem rapid la modul de lucru de la distanță. Adaptarea a fost relativ ușoară, din punct de vedere tehnic, pentru că am avut în dotare echipamente care să permită oricând mobilitatea postului de lucru, precum si platformele digitale care să permită gestiunea activității și a companiei de la distanță”, a declarat pentru News.ro Florin Popescu, business unit director Rockwool Balkans.

Materia primă pentru producția de la Ariceștii Rahtivani provine în cea mai mare parte din România, vata minerală bazaltică fiind obținută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găsește în abundență în România. “Un lucru e cert pentru săptămânile și lunile următoare: nu există un plan predefinit, vom continua să luăm decizii înconjurați de incertitudine, ne adaptăm din mers fără a intra în panică. Ne vom îndeplini rolul nostru în limitarea răspândirii virusului”, mai spune el. Reprezentantul grupului declară totodată că au existat câteva mici întârzieri la livrări, doar pentru produsele aduse din alte țări, datorită procedurilor mai complicate de la graniță. “Cererea din România este acoperită în bună măsură cu produse de la fabrica noastră locală, ceea ce reprezintă un avantaj pentru clienții noștri. Materiile prime sunt achiziționate cu precădere de la furnizori locali și ne-am asigurat stocurile necesare. Astfel, producția continuă într-un ritm mulțumitor și suntem pregătiți să satisfacem nevoile clienților noștri”, adaugă el. Fabrica este amplasată pe un teren de 30 de hectare, în parcul industrial Ploiești West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

Grupul Rockwool are aproximativ 11.600 de angajați în 39 de țări și este unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală. Rockwool a fost implicat în proiecte precum renovarea Turnului Eiffel din Paris, a Arenei O2 din Londra, a aeroportului din Hong Kong.