in ,

Oportunităţi Covid: Zeci de firme angajează constructori

Printre puţinele veşti bune din această perioadă e aceea că zeci de firme, unele foarte mari, merg împotriva curentului general de panică sau concedieri şi, dimpotrivă, caută constructori, de la ingineri, şefi de şantiere şi vânzători de materiale de construcţii până la electricieni, sudori, muncitori calificaţi sau necalificaţi.

Cei care vor să facă angajări sunt, aşa cum se va vedea, atât firme private cât şi entităţi ale domeniului public.

PORR Construct, al treilea cel mai mare constructor de pe piaţa locală, după Bog’Art şi Strabag, caută pentru Divizia Proiecte Mari de Infrastructură colegi noi care să ocupe rolul de inginer cantităţi, pentru şantierele companiei din Giurgiu şi Sibiu. Este vorba de trei posturi libere. Compania cu capital austriac care a finalizat în 2018 lotul patru al autostrăzii Sebeș – Turda, are circa 800 de angajați, dintre care peste 70% sunt ingineri și specialiști. Printre proiectele sonore ale companiei amintim se numără proiectele mari de infrastructură, proiectul Orhideea Tower din Gorzăveşti, pistă aeroport Oradea şi multe altele.

Cea mai mare firmă de construcţii din Iaşi, Iasicon SA, controlată de omul de afaceri Titel Sinescu şi desprinsă în 1992 din Trustul Regional de Construcţii, caută zilele acestea un inginer constructor – execuţie lucrări (şef punct de lucru) la Iaşi, mai caută persoane pentru posturile de inginer constructor execuţie lucrări – şef şantier Tismana, Motru, Rovinari, Targu Jiu, Turceni precum şi un Sudor Electric / autogen la Iaşi şi un inginer de instalaţii în acelaşi oraş.

General Construct Suceava face angajări pentru executarea lucrărilor de construcţii contractate în România şi în Germania, dorindu-şi dulgheri, fierari betonişti, muncitori necalificaţi.

Hidroconstrucţia, o companie cu circa 70 ani de activitate, are mai multe posturi de ocupat. Este vorba de patru posturi de inginer responsabil tehnic cu execuţia la Baia Mare, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Turda. Asta după ce în martie căuta inginer constructor, tehnician topometrist, muncitori necalificaţi şi calificaţi în meseriile de dulgher, fierar betonist, betonist, zidar, instalator, electrician, macaragiu, conducător auto, mecanic utilaj, toate acestea pentru lucru în ţară (zona Vrancei şi Bacău) cât şi în străinătate, în ţări precum Belgia şi Germania. Amintim aici că, printre multe alte lucrări, compania şi partenerii au pus bazele şi au dezvoltat până la forma de astăzi Sistemul Hidroenergetic Românesc.

SBR Soletanche Bachy Fundaţii, una dintre cele mai mari companii mondiale pe fundaţii speciale, activă şi în România, caută în această perioadă electricieni în construcţii, pentru Bucureşti. Dintre proiectele locale de referinţă ale companiei, amintim aici doar o foarte mică parte: mall-ul ParkLake Plaza, marile cladirile de birouri CBC 1, 2 şi 2 din Cluj Napoca, fabrica Siniat, Sefar, Romcab, fundaţii speciale pentru magazine Lidl (dar şi depozitul lor de lângă Mureş), Kaufland, mai multe Dedeman, pentru producătorul Cortizo pe autostrada A1 (producător şi distribuitor de profile de aluminiu şi PVC).

Kaufland caută un manager de proiect construcţii pentru Timişoara. Despre marele retailer nu e nevoie să amintim aici prea multe.

Mineralport are trei posturi libere pentru poziţia de manager de proiect / şef şantier – construcţii de drumuri la Craiova.

Max Bau Materiale are cinci posturi libere de reprezentant vânzări materiale de construcţii în Cluj-Napoca, Oradea, Satu-Mare şi Zalău.

Marstel Construct caută şef de şantier pentru Bucureşti, Bacău, Călăraşi, Focşani şi Târgu Jiu.

Impecadium Invest caută muncitori calificaţi şi necalificaţi în construcţii civile pentru oraşul Baia Mare.

Amenajarea Domeniului Public şi Privat caută acum muncitori calificaţi în construcţii dar şi instalatori şi electricieni pentru Bucureşti.

Titan Machinery caută Area Sales Manager Echipamente de Construcţii pentru Brasov şi Sibiu.

Manpower caută inginer civil construcţii prefabricate beton la Ploieşti.

Quantum Construct caută pentru Galaţi un responsabil cu aprovizionare şi logistică în construcţii.

Videli caută inginer construcţii- şef de şantier pentru şantierele de la Iernut, Luduş, Reghin, Sighişoara şi Târnăveni.

Ascon Partners caută şef de şantier pentru Bucureşti.

Grup Construcţii Est SA caută inginer C.C.I.A. pentru Bistriţa.

DESA Engineering Construction caută inginer constructor departamentul tehnic-ofertare pentru zona Bucureşti, Ilfov.

Bemel Ag S.R.L caută inginer constructor pentru realizarea de proiecte în toate fazele de proiectare ( SF, DTAC, PTh, DDE + CS ) pentru şantierele din Bucureşti.

Nord Conforest vrea să angajeze un inginer instalaţii la Cluj-Napoca.

Midanne Invest Grup caută inginer instalaţii în cadrul serviciului tehnic, în Bucureşti.

Public Euroconsulting caută pentru Oradea inginer constructor pentru întocmire oferte licitaţii/SEAP.

D’Lux Estate Group vrea să angajeze în Bucureşti inginer instalaţii şi finisaje – Responsabil cu execuţia.

Imsat caută pentru Bucureşti un inginer proiectant instalaţii sanitare.

Inaco Legal caută pentru Galaţi un inginer proiectant construcţii.

LEVIATAN DESIGN caută pentru Bucureşti un inginer proiectant construcţii.

Adecco Romania caută pentru Satu-Mare un inginer construcţii.

Daroconstruct caută pentru Iaşi trei ingineri specializaţi pe instalaţii pentru construcţii.