in

Un om de afaceri va construi un hotel cu nouă etaje lângă Palatul Parlamentului

Omul de afaceri turc Ishak Yagiz Delikanli (52 de ani), fondator al unuia dintre primele boutique hoteluri din București a obţinut autorizaţia pentru construirea unui hotel cu nouă etaje în apropierea Palatului Parlamentului și a Catedralei Mântuirii Neamului.

Antreprenorii turci Ishak Yagiz Delikanli și Cem Celikkol au construit boutique hotelul de patru stele Parliament în anul 2000, când piața bucureșteană încă nu luase contact cu acest concept bine definit pe piața hotelieră internațională.

Acum, Ishak Yagiz Delikanli a obținut autorizația necesară construcției unui nou hotel, amplasat pe un teren mic de 372 metri pătrați, lângă hotelul Ibis Palatul Parlamentului și aproape de hotelul Parliament.

Cem Celikkol a vândut partenerului său acest teren în urmă cu 6-7 ani. Planului Urbanistic Zonal aprobat pentru acest proiect propune construcția unui hotel cu opt etaje, plus un etaj tehnic, și o înălțime maximă de 28,4 metri. Procentul maxim de ocupare a terenului este de 50%. Proiectantul hotelului a fost desemnată firma Baumarc Proiect, a arhitectului Mihai Sorin Eugen Eftenie, autorul Master Planului localității Corbeanca.

Delikanli și Celikko au vândut hotelul Parliament în 2008 către Georgeta Șerban și Nicolae Ștefan Costea, care după criza economică din 2008 au încercat să îl revândă. Ultimul preț de vânzare al hotelului, pe site-urile de anunțuri imobiliare, a fost de 8,5 milioane euro. Hotelul are 74 de camere.