in

Startup-ul românesc proptech Bright Spaces a fost selectat în acceleratorul celui mai activ investitor din Europa în tehnologii pentru real estate

Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale de prezentare și ofertare a clădirilor și spațiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie.

Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investește exclusiv în startup-uri proptech și cel mai activ investitor din Europa în domeniu. Bright Spaces  a fost ales, alături de alte 4 startup-uri europene și va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului și scalarea companiei la dimensiunea și la necesitățile pieței office europene. “Procesul de acceptare în Pi Labs a fost unul destul de laborios, a constat în peste 5 întâlniri online la intervale de câteva săptămâni în care ne-am cunoscut cu toată echipa lor și am trecut, pe rând prin filtre de selecție pe categorii (calitatea echipei noastre și experiența anterioară, potențialul pieței, stadiul dezvoltării produsului digital, business plan) apoi am avut o sesiune online de pitching cu board-ul lor de investiții. Ultima fază s-a petrecut chiar la Londra, unde am pitchuit eu și Andrei, partenerul meu în Bright Spaces, în fața echipei complete Pi Labs și a unor mentori externi și investitori interesați de echipele care urmează să intre în accelerator. Au fost multe emoții la mijloc și foarte multă muncă, dar a meritat. Am fost selectați între cei 5 care participă dintr-un total de peste 600 de echipe care au aplicat”, ne-a declarat Bogdan Nicoara CEO şi Cofondator Bright Spaces.

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate și pe oportunitatea de a dezvolta o rețea cu comunitatea mai largă de property și proptech, alumni ai Pi Labs și investitori. Programul se va desfășura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces își va prezenta soluția în fața unei audiențe formate din investitori, jurnaliști și dezvoltatori imobiliari de talie internațională, în vederea desfășurării următoarei runde de finanțare de tip seed.  „Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piață de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuțiile cu peste 40 de mentori și posibilitatea de a obține următoarea rundă de finanțare de la fonduri de investiție europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces.

În contextul restricțiilor de călătorie și de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfășura la distanță.

“Cred că fără a deveni în nici un fel insensibili la durerea generală, putem spune că în orice perioadă grea se vor găsi soluții de evoluție. Și în cazul acestei crize se întrevăd câteva aspecte pozitive. La nivel de business schimbările sunt brutale, mai ales pentru industriile direct afectate de factorul izolare (evenimente, retail, horeca) dar în aceste condiții se produc cele mai mari schimbări, pivotări benefice care scot la iveală creativitatea, inspirația, gândirea out-of-the-box pe care mulți antreprenori sau oameni de afaceri le minimizează prin comparație cu nevoile zilnice de creștere și administrare a afacerilor. Am observat companii care și-au reproiectat toată strategia din offline în online și par să continue cu brio activitatea, altele care s-au reinventat complet și clienții lor i-au susținut fără dubiu în noua organizare. În zona de Business e ca și cum suntem toți puși în fața unui examen de inovație, sustenabilitate și curaj. Cei care vor trece cu bine de această perioadă vor fi, fără îndoială, mult mai puternici decât înainte de criză”, a mai declarat CEO ul companiei pentru Investing In Property.

În opinia lui Bogdan,  după această criză, se va păstra cel puțin o parte de “work from home” în cazul majorității business-urilor care pot face asta (tot ce nu implică prezența fizică, interacțiunea directă cu echipa sau clienții).

Bogdan Nicoară ne-a mai declarat că dorința Bright Spaces este să devină un partener puternic pentru dezvoltatorii și proprietarii de clădiri Office și un standard de calitate în prezentarea și ofertarea spațiilor de birouri.