in

Al doilea mare asigurator din Austria discută achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

Administratorul activelor imobiliare ale asiguratorului austriac Uniqa a fost selectată de dezvoltatorul imobiliar River Development, deținut de omul de afaceri Ion Rădulea, ca potențial cumpărător al primei clădiri de birouri din cadrul proiectului mixt The Light din zona Politehnică a Bucureștiului.

Din momentul selectării unui investitor până la semnarea unui contract pot trece între 6 și 18 luni, iar situația creată de epidemia de coronavirus cântărește tot mai mult în deciziile cumpărătorilor de active imobiliare.

Potenţialul cumpărător, compania Uniqa Real Estate Management este al doilea asigurator de pe piața austriacă. Divizia sa imobiliară administrează circa 300 de proprietăți în Austria, Germania și Europa Centrală și de Est.

Prima clădire a complexului The Light a fost scoasă pe piață de către River Development încă de anul trecut cu un preț de 54,1 milioane de euro, echivalentul unui randament brut de sub 7%.

Complexul The Light, care presupune construirea a trei clădiri de birouri și a unui bloc cu 196 de apartamente, a fost proiectat cu gândul la vânzare. Dezvoltatorul a avut o experiență similară în 2006 când a vândut două clădiri de birouri din cadrul Sema Parc către Europolis (actualul CA IMMO) pentru 90 milioane de euro. River Development a livrat la finalul anului trecut prima clădiri de birouri din The Light, o investiție de 33,5 milioane de euro, care a scos pe piață un spațiu de 21.653 de metri pătrați. Imobilul cu 11 etaje a fost scos la închiriere cu 14,5 euro/metru pătrat, potrivit informațiilor Profit.ro, și are chiriași companiile Comdata, Clinica Medicală Regina Maria, Kinetic și centrul de wellness Sweat Concept One. „Considerăm că tot conceptul oferă o perspectivă interesantă și largă pentru agenda investitorilor interesați să se implice într-un pipeline pe termen mediu. Putem spune că am proiectat The Light One astfel încât să devină o clădire cât mai profitabilă și atractivă și din punct de vedere investițional“, a mai spus Ion Rădulea. Reprezentantul dezvoltatorului spunea anul trecut pentru Profit.ro că nivelul randamentelor investiționale (yield-uri) este încă ridicat în București, comparativ cu alte piețe din regiune, și vedea scăderea acestora sub nivelul de 7% ca pe o măsură de ajustare într-o piață în curs de maturizare.