in

Scopul Austrotherm România este acela de a implementa soluția geoBLOCK® în proiectele de infrastructură

Autor: Bahadir Sonmez, Technical Director Projects and Development

Bahadir Sonmez, Technical Director Projects and Development
Bahadir Sonmez, Technical Director Projects and Development

EPS geoBLOCK este adesea folosit pentru construcția autostrăzilor și este utilizat în întreaga lume începând din anii 1970. Utilizarea unui material ușor de umplutură, precum blocurile EPS geoBLOCK, a permis construirea drumurilor mai rapid, mai ușor și cu o stabilitate mai mare decât ar fi avut cu alte materiale similare de umplutură.

Austrotherm a lansat blocurile de polistiren expandat geoBLOCK pe piața din România, un produs revoluționar cu numeroase aplicații în domeniul ingineriei geotehnice. Dezvoltat de specialiștii Austrotherm, geoBLOCK poate fi utilizat cu succes în lucrările de infrastructură.

Scopul nostru principal este să construim mai repede drumuri în România, folosind un material economic, prietenos cu mediul înconjurător, ușor, 100% reciclabil.

Scopul produsului Austrotherm geoBLOCK estea acela de a vă ajuta să construiți proiecte de construcții mai durabile și eficiente care să satisfacă eficient cerințele pieței.

În România, geoBLOCK va genera cea mai mare eficiență din punct de vedere constructiv și economic în domeniul umplerii pe teren moale, foarte compresibil.GeoBLOCK este o alternativă excelentă și ușoară pentru construcția zidurilor de sprijin, înlocuind materialele tradiționale. De fapt,  produsul geoBLOCK cântăreste de 100 de ori mai puțin decât materialele tradiționale folosite pentru zidurile de sprijin.

Austrotherm geoBLOCK® este utilizat cu succes în aplicații de inginerie geotehnică. Zonele de utilizare ale Austrotherm geoBLOCK® includ:

  • Material ușor de umplutură care nu exercită o presiune suplimentară asupra zidurilor de sprijin
  • Terase construite peste șanțuri
  • Umpleri ușoare peste tunele
  • Lucrări de terasament peste rețele subterane de utilități și infrastructură
  • Reabilitare și stabilizare a versanților
  • Terase către autostrăzi și rampe de acces către poduri
  • Lărgirea terasamentelor autostrăzilor
  • Sistem de distribuție la zidurile de sprijin

Primul proiect Austrotherm geoBLOCK® din România

Rampa rutieră care traversează conducta municipală, 2023

 

GeoBlock EPS permite inginerilor, arhitecților și constructorilor să proiecteze pentru funcțiile cheie ale geosinteticelor și să aleagă cea mai bună combinație de produse pentru a atinge obiectivele proiectului. Cu o rezistență și flexibilitate fără precedent, Geofoam EPS oferă, de asemenea, soluții inovatoare pentru o serie de probleme, inclusiv protecția împotriva șocurilor seismice și zgomotului, precum și amortizarea vibrațiilor.

Tehnologia Geofoam a fost folosită pentru prima dată de Administrația Rutieră Norvegiană (NPRA) în 1972 pentru a preveni consolidările totale în construcțiile de terasamente pe condiții slabe ale subsolului. Tehnologia Geofoam s-a dovedit a fi o alternativă geotehnică la construcția tradițională a umpluturii de pământ compactat pentru a atenua problemele de consolidare și capacitatea de încărcare încă de la prima aplicare în Norvegia.

Datorită reducerii semnificative a timpului de finalizare a proiectului și manipulării ușoare a blocurilor de Geofoam pe șantier fără necesitatea echipamentelor grele, tehnologia Geofoam oferă soluții rapide și economice în comparație cu metodele tradiționale și a devenit o tehnologie răspândită.

Blocurile de Geofoam sunt utilizate în:

Construcția de terasamente pentru autostrăzi și poduri,

Construcția de terasamente pentru căi ferate și sisteme de transport ușor,

Construcția de umpluturi pentru ziduri de sprijin,

Produsul se poate folosi si pentru:

Construcția de terasamente deasupra conductelor și umpleri pentru conducte îngropate,

Aplicații de stabilitate a versanților,

Acoperișuri verzi și aplicații peisagistice,

Construcția de terasamente pentru căile de rulare și piste de aterizare ale aeroporturilor,

Izolare seismică / Aplicații de amortizare a vibrațiilor,

Structuri de protecție împotriva căderii de stânci,

Construcția de insule plutitoare,

Construcția de bariere fonoabsorbante. O soluție rapidă și economică în comparație cu metodele tradiționale.