in

Creștere continuă a vânzărilor de locuințe în Capitală

Plus 16% în martie 2024 față de martie 2023

Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments
Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments

North Bucharest Investments:

Oamenii recunosc valoarea adăugată a achiziționării unui imobil

Vânzările de imobile din București sunt cu aproape 16% mai mari în martie 2024 față de martie 2023.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), luna martie a marcat un plus pentru sectorul imobiliar din București, cu un total de 4.643 de unități individuale vândute, depășind cifrele înregistrate în martie 2023, când s-au vândut 4.009 unități.

Creșterea vânzărilor de imobile din Capitală, de 15,8%, este un indicator că cererea pentru locuințe este în continuă creștere, stimulată de randamentul bun al investițiilor imobiliare și în ciuda creșterilor de prețuri din cauza TVA mai mare.

North Bucharest Investments confirmă cifrele ANCPI prin rezultatele obținute și estimează că trendul pieței imobiliare din București se va păstra pe creștere pentru vânzările de imobile, mai ales pentru proprietățile noi și bine poziționate.

Avansul de aproape 16% al vânzărilor din Capitală din ultima lună este dovada că oamenii recunosc valoarea adăugată a achiziționării unui imobil, că randamentele pe care le fac din zona imobiliară sunt unele satisfăcătoare și că investițiile în proprietăți sunt considerate o metodă bună de securizare a banilor. Datele oficiale oferite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară sunt reflectate și de cifrele North Bucharest Investments. Pentru luna martie 2024 raportăm și noi vânzarea a 73 de locuințe, marcând o creștere de 12% comparativ cu ianuarie 2024 și un avans de 25% față de luna martie 2023, când am vândut 58 de proprietăți. Această performanță este dovada că proprietățile situate în zona de Nord a Capitalei au mare căutare, iar pentru clienți cântărește mult în decizia de cumpărare accesul facil la infrastructură dezvoltată și mijloace de transport,declară Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments.

Datele ANCPI mai arată că în luna martie 2024, la nivelul întregii țări au fost vândute 54.358 de imobile, cu 565 mai multe față de luna februarie. De asemenea, numărul ipotecilor, la nivel național, în martie 2024, a fost de 25.727, cu 4.886 mai mare față de martie 2023.

North Bucharest Investments

North Bucharest Investments (NBI) este un grup de companii din segmentul imobiliar rezidenţial, ce activează pe două linii de business – activitate investiţională şi servicii de intermediere.

NBI Group a fost fondat în anul 2011, în Republica Moldova, de omul de afaceri Vlad Musteață, iar din vara anului 2022 a intrat și pe piața din România.

Grupul North Bucharest Investments a înregistrat peste 400 de tranzacții imobiliare în 2023, în ansambluri rezidențiale noi din zona de Nord a Capitalei. Doar în ultimul an, cifra de afaceri a companiei s-a dublat de la 20 de milioane de lei, la 42 milioane de lei.

NBI gestionează cele mai importante ansambluri rezidențiale din zona de Nord a Capitalei, iar activitatea companiei se diferențiază prin servicii dedicate de digital marketing, consultanță de vânzări cu experiență în vânzarea ansamblurilor rezidențiale noi și o comunicare customizată a ansamblurilor din portofoliu pe social media, toate acestea maximizând rezultatele de vânzări ale tuturor ansamblurilor rezidențiale din portofoliul companiei.

Comunicat de presă transmis