in

Crosspoint Real Estate a intermediat două tranzacții în domeniul medical

Codrin Matei, Principal Partner, Crosspoint Real Estate
Codrin Matei, Principal Partner, Crosspoint Real Estate

Compania de consultanță Crosspoint Real Estate a intermediat două tranzacții semnificative în contextul medical. Potrivit Profit.ro Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a cumpărat, de la un grup de investitori imobiliari israelieni, complexul de birouri Avrig Business Center, din apropierea Primăriei Sector 2 din București, la un preț de 10,5 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Aceasta este a doua achiziție imobiliară făcută de universitate în ultimele luni.
Proprietatea, din zona Obor, a fost dezvoltată de grupul Avrig 35 în anul 2000 și are o suprafață totală de 9.800 de metri pătrați, din care aproximativ 5.000 de metri pătrați este goală, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Chiria lunară practicată pentru acest imobil era în jurul valorii de 14 euro/metru pătrat.
Complexul de birouri, format din două clădiri separate de clasa B, a fost achiziționat de la dezvoltatorul Avrig 35 de fondul spaniol de investiții Danube Property și vândută mai departe unui grup de investitori israelieni de la care a fost cumpărat de UMF Carol Davila. Proprietatea a intrat deja pe circuitul de avizare pentru schimbarea destinației din clădire de birouri în clădire de învățământ medical și cercetare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Aceasta va funcționa ca o extindere a universității.
În toamna anului trecut, UMF Carol Davila a mai cumpărat de la Consola Grup Construct și clădirea de birouri Quest de pe strada Delea Veche nr. 22, în suprafață de 4.500 de metri pătrați, în care urmează să își desfășoare activitatea Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică al universității.

“Suntem onorați de colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și ne bucurăm că am putut participa la dezvoltarea unui nou centru de cercetare de o asemenea anvergură în București, fiind conștienți de impactul pozitiv pe care acesta îl va avea atât asupra progresului științific, cât și asupra comunității.”, a declarat Oana Popescu, Head of Residential, Crosspoint Real Estate.


Crosspoint Real Estate este una dintre primele 3 companii de servicii de consultanță imobiliară cu un capital 100% românesc, poziționată în fruntea evoluției acestui sector, oferind perspectivă și consultanță de specialitate, clasându-se pe piața de afaceri ca jucător de înaltă performanță.