in

Alukönigstahl încheie un an sub semnul sustenabilității

Un an plin de evenimente se apropie de sfârșit, moment potrivit pentru o scurtă retrospectivă. Primul moment semnificativ a fost expoziția BAU de la München, ocazie în care ne-am întâlnit cu partenerii noști, Schuco, Jansen și Warema, care și-au dovedit, din nou, forța și puterea de inovare. Conceptele și produsele prezentate cu această ocazie ne vor susține în continuare în angajamentul nostru față de sustenabilitate, pentru a răspunde cerințelor Green Deal-ului european.

Cu inițiativa Schüco Carbon Control, punem la dispoziția tuturor celor implicați în real estate un instrument care face controlabilă realizarea unei anvelope de clădire prietenoase cu clima. Astfel, clădirile rămân investiții de viitor care pot îndeplini cerințele legale chiar și după 2030, 2045 și 2050. Acest pachet de servicii permite coordonarea produselor Schüco cu atingerea obiectivelor decarbonizării. Astfel, investitorii, arhitecții și constructorii au la dispoziție un nou instrument care le permite să controleze în mod activ valoarea CO2-ului în funcție de fiecare proprietate în parte și, astfel, să urmeze calea spre neutralitatea climatică în industria construcțiilor.

Eforturile partenerilor noștri, producători de sisteme arhitecturale, în direcția  decarbonizării și sustenabilității sunt recunoscute și de către organizații independente. Institutul Bauen und Umwelt e.V. a verificat și atestat certificatele EPD Schüco pentru cele trei clase de aluminiu: standard, Low Carbon (LC) și Ultra Low Carbon ( ULC). Astfel LC are o valoare GWP de 4,47 kg CO2e/kg profil de aluminiu, iar ULC are o valoare GWP de 2,27 kg CO2e/kg de profil de aluminiu și conține cel puțin 75% materiale reciclate.

Partenerul nostru, Jansen, este singurul producător de sisteme de oțel care oferă EPD-uri specifice pentru fiecare produs în parte. Profilele de oțel de la Jansen au o amprentă CO₂ de 1,6 kg CO₂e /kg de oțel. Acestea sunt emise de către IBU și Dutch NIBE, după verificarea de către o terță parte.

Soluțiile Alukönigstahl au susținut mereu și construcțiile din România. Numeroase proiecte care au obținut certificări de sustenabilitate beneficiază și de soluții Schüco de anvelopare. Acest lucru a fost recunoscut și la prima ediție a Green Gala Awards, din octombrie 2023, al cărei juriu a acordat sistemelor Schüco FWS 50 pentru pereți cortină trofeul Sustenabilitații.

Un alt moment semnificativ din această perioadă a anului au fost încheierea competiției de alergare organizate de concernul Alukönigstahl, Virtual Run, în urma căreia au fost plantați 2000 de arbori (prin organizația Grow my Tree).

Nu putem încheia această retrospectivă sub semnul sustenabilității în construcții fără să amintim participarea Alukönigstahl la expozițiile nZEB Goes Passive din Cluj Napoca și Săptămâna nZEB din București. Este remarcabil interesul acordat de investitori mici și mari  și de arhitecți pentru tehnologiile menite să construiască un viitor mai verde.

Atilla Beer, Country Manager Alukonigstahl România și Moldova: „Din punct de vedere economic, 2023 a fost, fără îndoială, un an provocator. Circumstanțe globale ne-au pus în fața unor situații neașteptate, dar cu toate acestea am reușit să menținem stabilitatea companiei și cifra de afaceri la nivelul din 2022. Privim provocările ca pe oportunități de a continua să ne dezvoltăm și să creștem. La ALUKONIGSTAHL suntem pregătiți să facem mereu față oricăror situații care apar.”

În 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate în România, perioadă în care a devenit un etalon de excelență și creativitate în industria sa. În cei 28 de ani de activitate din România, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente soluții tehnice şi a realizat peste 9.000 de proiecte şi construcții reprezentative în domeniul construcțiilor comerciale : U Center,  Swisshotel, Hotel Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, , Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iaşi, Cluj şi Timişoara. Dezvoltări rezidențiale precum Cortina 126,  Nusco City, City Point,  Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia , Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, , Cortina North fac parte deasemenea din referințele companiei. Nivelul de expertiză al companiei și atenția pentru eficiența soluțiilor și sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât și pentru arhitecții care doresc să implementeze soluții inovatoare pentru uși, ferestre sau pereți cortină.

Material susținut de Alukonigstahl România