in ,

Coral Companies – Restrospectiva unui an marcat de realizări

Interviu acordat de către Alexandru Duma, Managing Partner Coral Companies

Cum a arătat 2023 pentru Coral Companies? Cu ce provocări v-ați confruntat, ce proiecte ați avut în desfășurare și care au fost rezultatele obținute?

Fiecare an presupune provocari și oportunități deopotrivă. Incercăm, întotdeauna, să ne adaptam condițiilor economice, politice si sociale, astfel încât să ne putem atinge obiectivele organizaționale. Consider că flexibilitatea reprezintă unul dintre punctele noastre forte, capacitatea de a gestiona un mediu în continuă schimbare și de a răspunde în mod coerent tendințelor pe care le observăm. In ceea ce privește anul pe care l-am parcurs, am resimțit o presiune puternică pe segmentul închirierilor în piața de office, lucru care se traduce în presiune foarte mare pe costul serviciilor pe care noi le furnizăm. Având în vedere climatul economic dificil, care a presupus creșteri salariale, și ale inflației, am fost nevoiți să găsim soluții pentru a putea păstra echilibrul între o funcționare optimă a activitații operaționale și presiunea pe costuri generată de o piață instabilă a închirierilor. Din punct de vedere operațional, așa cum ne-am propus, am finalizat procesul de implementare a soluției software – tip CAFM, pe care am dezvoltat-o în ultimii ani. Suntem foarte încântați, atât de rezultatele foarte bune obținute în urma implementării, cât și de feedback-ul pozitiv primit din partea clienților noștri.

Cum arată în prezent Coral Companies în cifre?

Din punct de vedere al cifrelor, compania noastră a cunoscut o creștere solidă în 2023. Aceasta crestere se datorează, în special, consolidării proiectelor din portofoliul nostru de clienți, cât și extinderii acestuia pe toate segmentele de piață. In luna Ianuarie 2023, am lansat și serviciul Tenant Concierge, ca o linie de business adiacentă, care se adreseaza chiriașilor și vine în sprijinul acestora cu pachete de servicii personalizate, ce acoperă toate necesitațile atunci când vine vorba de un spașiu închiriat. Am dezvoltat acest segment și am adus în portofoliu un număr important de clienți pe parcursul anului, astfel că suntem foarte încrezători în legatură cu anul viitor.

Se vorbește tot mai des în spațiul public despre o eventuală criză economică. Pe baza căror previziuni economice vă faceți calculele? Luați în considerare o extindere a business-ului în viitor?

Monitorizăm cu atenție evoluțiile economice și suntem conștienți de discuțiile care se invart în jurul acestui subiect. Incă din 2020, a fost vehiculată o criză economică generată de perioada pandemiei. Cred că, în 2023, s-au simțit mai acut influențele acelei perioade asupra economiei, prin creșterea inflației și o oarecare incertitudine cu privire la creșterea economică. În fața acestor perspective, industriile au reacoționat în mod precaut și matur, astfel încât efectele să poata fi gestionate consecvent. Acum, la fel ca atunci, avem încredere atât în capacitatea noastră de a face față condițiilor economice dificile, cât și în parteneriatele construite în cei peste 30 de ani de activitate. Indiferent de situație, vom continua să ne facem treaba cu profesionalism și responsabilitate, așa cum am facut întotdeauna.

Ce obiective aveți pentru anul 2024? Vorbim despre un plan pentru viitorul apropiat?

Pentru anul 2024, ne propunem să consolidăm poziția noastră pe piața locală și să rămânem un partener de încredere pentru toți clienții noștri. Stabilitatea este un alt punct forte când vine vorba de grupul Coral, astfel încat vom continua să găsim cele mai bune soluții, luand în calcul incertitudinea despre care vorbeam mai devreme. Ne propunem ca, în anul 2024, să continuăm consolidarea grupului în orașele importante din țară si extinderea în punctele emergente ale României. De asemenea, continuam să exploram perspectivele privind strategia mai amplă a grupului, de a-și extinde operatiunile și în afara țării.