in

Cum a adus Adriana Cazacu magia lui Fred Astaire în România

Cea care a adus la București primul studio de dans Fred Astaire din Europa Centrală și de Est este Adriana Cazacu, iar ideea de a deschide acest studio a venit tocmai din dragostea și admirația pe care ea o poartă dansului.

De ce este diferit acest studio de dans față de toate celelalte?! În primul rând datorită metodei de predare Fred Astaire. Vorbim despre lecții private, în care studentul sau cuplul învață cu un instructor dedicat, despre lecții de grup, unde, împreună cu studenții de același nivel, au ocazia sa exerseze și să stăpânească mai bine pașii învățați la lecțiile private, dar și despre petreceri săptămânale, în care toți profesioniștii Fred Astaire dansează pe rând cu studenții prezenți.

Scopul, performanța sau vârsta participanților pot fi extrem de diferite, însă la Fred Astaire, fiecărui student i se personalizează programul. De la cei mai mici și până la seniori, studenții Fred Astaire pot învăța stilul american sau cel internațional de dans, dansuri pentru artele teatrale sau pentru prezentări și expozeuri. Și pentru că studioul din București este prima franciză Fred Astaire din Europa Centrală și de Est, pe dansurile consacrate în toată lumea, precum vals, tango, foxtrot, rumba, salsa, samba, bachata, merengue etc, la Fred Astaire Dance Studio din București, cei care doresc pot învăța și dansuri populare românești.

Studioul Fred Astaireîși așteaptă studenții la dans de luni până vineri, de la 12:30 la 21:30, în Globalworth Plaza, la etajul 1.

Zona corporate a Capitalei nu a fost aleasă întâmplător. Adriana Cazacu susține că cererea pentru astfel de servicii în zona de birouri era una fosre mare și că mulți studenți aleg să vină la cursuri fie în pauza de masă, cât mai ales la sfârșitul programului de lucru sau în drum spre casă. Investiția în studio se ridică la suma de aproximativ 200.000 de euro.

Despre Fred Astaire

Fred Astaire, pe numele său original Frederick Austerlitz, a fost un dansator și actor celebru din Statele Unite ale Americii. Cel mai bine cunoscut pentru numeroasele sale comedii muzicale, Astaire a jucat pe scenă alături de Ginger Rogers. Fred Astaire este considerat de mulți drept cel mai important dansator de muzică pop din toate timpurile.

Numele lui Fred Astaire, însă, a fost, este și va fi întotdeauna asociat cu dansul. Charles L. Casanave, un cunoscut director în cinematografie și un fan înfocat al lui Fred Astaire, a visat să împărtășească darul marelui dansator cu publicul american și l-a abordat pe acesta în cadrul unei întâlniri la Hotelul Plaza din New York, în 1946, acolo unde s-a născut pentru prima dată Fred Astaire Dance Studios. În prezent, Fred Astaire Dance Studios operează sute de studiouri în Statele Unite și în întreaga lume.