in

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele opt luni, ca serie brută, cu 13,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 13,2%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+27,5%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,3%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+34,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%)”, arată datele INS.

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+28,1%), lucrările de construcţii noi (+12,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,3%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,5%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,9%.

August 2023 comparativ cu iulie 2023

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 11,8%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+15,4%), lucrările de reparaţii capitale (+9,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (+14,3%), clădirile nerezidenţiale (+9,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,6%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7,3%).

Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,0%, respectiv cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+6,4%), clădirile nerezidenţiale (+5,9%) şi la clădirile rezidenţiale (+3,3%).

August 2023 comparativ cu august 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, pe total, cu 19,4%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (+26,8%), lucrările de reparaţii capitale (+6,0%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+40,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,7%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 18,1%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+25,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+6,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+39,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,8%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,5%.