in

AFI Europe România continuă extinderea spațiilor de co-working din portofoliul de birouri prin semnarea unui contract de închiriere cu aSpace Coworking & Services în AFI Park

Comunicat de presă transmis


AFI Europe România anunță semnarea unui nou contract de închiriere cu aSpace Coworking and Serviced Offices pentru ocuparea unui spațiu în clădirea AFI Park 1, parte din complexul de birouri AFI Park 1-5, complex care înglobează 70.000 mp GLA și este situat lângă centrul comercial AFI Cotroceni.

Aceasta este a doua colaborare dintre AFI Europe România și aSpace Coworking and Serviced Offices, după semnarea unui prim contract de închiriere în toamna anului trecut, pentru spațiul de 750 mp GLA din clădirea AFI Lakeview, din zona Centru-Nord a orașului București.

„Suntem încântați să continuăm parteneriatul cu aSpace Coworking and Serviced Offices și să le oferim posibilitatea de a se extinde în clădirile noastre. Prin aSpace putem oferi o soluție avantajoasă și companiilor care inițial au nevoie de spații mici de birouri și care, ulterior, se pot dezvolta și închiria spații mari, în aceeași proiect. Noile tendințe legate de modul de desfășurare a activității angajaților, precum și peisajul economic fluctuant au creat o nevoie tot mai mare de flexibilizare a spațiului de lucru. Venim în întâmpinarea acestei nevoi printr-o nouă direcție de dezvoltare, care vizează extinderea noastră către soluții de tip co-working adaptate companiilor în toate proiectele noastre de birouri, atât din București, cât și din țară”, a declarat Emma Toma, director al Diviziei de birouri AFI Europe România.

Noul spațiu de birouri închiriat de aSpace are o suprafață de aproximativ 1.100 de metri pătrați GLA și poate include până la 40 de birouri individuale, de diferite dimensiuni.

aSpace este o companie de co-working care oferă servicii de tip flex, mai exact spații de birouri private de dimensiuni reduse, cu capacitate între 1 și 50 persoane, precum și spații de birouri amplasate în open space,  sau co-working și săli de ședințe și training.

În acest mod, serviciile aSpace ajută la dezvoltarea companiilor oferindu-le, pe lângă spațiul clasic de birou, toate facilitățile: de la mobilier, internet și cafea pentru angajați, până la servicii de recepție, curățenie, mentenanță tehnică și pază. Toate acestea, inclusiv utilitățile, sunt oferite într-un singur preț, perceput lunar.

„Cererea de spații flexibile este într-o creștere accelerată, motiv pentru care ne bucurăm să anunțăm deschiderea, de la 1 august 2023, a unei noi locații în AFI Park 1. Această extindere se aliniază cu planul nostru de dezvoltare, mai exact cu obiectivul de a ajunge la 7 locații până la finalul acestui an și la 10 locații până la finalul anului viitor. Suntem foarte bucuroși de succesul pe care îl avem cu spațiile din AFI Lakeview și dorim să continuăm în același ritm dezvoltarea noastră”, declară Bogdan Mariniuc, Managing Director aSpace Coworking and Serviced Offices

Compania aSpace este recunoscută în piața din România pentru calitatea serviciilor oferite și pentru flexibilitatea și adaptabilitatea la cerințele fiecărui client. Prin intermediul acestei noi locații, compania va putea să-și ofere serviciile și în zonele Cotroceni și Militari, completându-și portofoliul de spații deja existent in București.


Despre AFI EUROPE

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie lider în domeniul dezvoltării, managementului și investițiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est. În România, compania gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari și mai dominante centre comerciale din regiunea central și est europeană, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV și AFI CITY. În sectorul de birouri, AFI Europe România deține un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAȘOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMIȘOARA).

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din țară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili și spații de retail de aproximativ 170.000 mp închiriabili. În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidențial pe piața locală – primul stadiu al AFI City Bucureștii Noi, care include 190 de apartamente, aducând la nivel local experiența de lungă durată câștigată pe piețele internaționale.

În 2022, compania a inaugurat AFI Tech Park 2, a doua fază a parcului de business în trei stadii, situat pe bulevardul Progresului, precum și o galerie comercială, AFI CITY BUCUREȘTII NOI, aflată chiar lângă componenta rezidențială, la stația de metrou Laminorului.

În 2021, AFI Europe România a achiziționat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential to Rent, formată din 3 turnuri rezidențiale și un număr total de 450 de apartamente perfect adaptate nevoilor persoanelor care doresc să aibă mai multă flexibilitate, dar, în același timp, acces la o locuință modernă, cu toate serviciile de întreținere și facilitățile în imediata vecinătate.

În anul 2023, compania va inaugura primul parc de retail, AFI Arad, dar și noi extinderi ale proiectelor de birouri și rezidențiale de închiriat în București.

Despre aSpace Coworking and Serviced Offices

aSpace Coworking a fost lansat în 2018 cu prima locație în zona Băneasa.

În prezent aSpace este cel mai mare operator local de spații de birouri flexibile, cu 6 locații în București și peste 400 de clienti activi.

Locațiile active sunt în zonele: Băneasa, Barbu Văcărescu, Floreasca, Romană, Pipera și AFI Cotroceni.

Motivele principal pentru care tot mai multe companii cu nevoie de spații mici vin către aSpace sunt flexibilitatea, prețurile competitive și comunitatea creată.