in ,

SPEEDWELL își consolidează poziția pe piața locală prin noi achiziții, dezvoltări și vânzări de proiecte și preconizează vânzări de 50 milioane de euro pe segmentul rezidențial

Compania va continua eforturile pentru obținerea autorizației de construire a proiectului mixed – use CityZen (exGriro), ce însumează o investiție de 500 milioane de euro

SPEEDWELL, un jucător de referință în piața de real estate din România, anunță proiectele desfășurate în 2022 și planul pentru dezvoltare din noul an. Compania vizează, cu preponderență, proiecte mixed-use, în care principalul segment este cel rezidențial (75%), în plan secund fiind dezvoltările din segmentele de birouri (20%) și industrial-logistic (5%). Cu proiecte implementate în București și alte orașe din țară, compania mizează pe o abordare calitativă a dezvoltării acestora, punând accent atât pe sustenabilitate și progresul realizat la nivelul zonelor orașelor, cât și pe starea de bine a comunităților pe care le creează alături de parteneri.

Într-un mediu economic și politic dificil, SPEEDWELL, unul dintre cei mai de încredere jucători din piața de real estate, își continuă dezvoltarea pe piața locală în ciuda incertitudinilor de ordin economic la nivel global, a creșterii ratei dobânzilor și a blocajului general în ceea ce privește proiectele pentru planul urbanistic din capitală (PUZ).

“Specific unei situații de tranziție, contextul din anul acesta va fi în continuare unul provocator. Totuși, suntem încrezători că în noul an, vom putea pune în vânzare cel puțin 200 până la 250 de unități din portofoliu, ce ar putea genera aproximativ 45 până la 50 de milioane de euro doar din componenta rezidențială. În contrast cu progresul fluctuant în relațiile cu administrația capitalei și cu alte administrații locale, suntem determinați să continuăm planurile noastre de investiții la nivel de țară pentru proiectele care pot schimba fundamental funcționalitatea unor zone de reper din orașe, așa cum promite să fie CityZen sau orașul ”Zen” din interiorul Bucureștiului.”,  a declarat Didier Balcaen, CEO și Cofondator Speedwell.

Dezvoltatorul a finalizat în ultimii doi ani RECORD PARK, proiectul mixt cu 236 de apartamente și aproximativ 15.000 m2 de spații comerciale în Cluj-Napoca, primele două clădiri din ansamblul TRIAMA Residence, primele două clădiri, parte din Faza 1 a proiectului THE IVY și MIRO, clădirea de birouri de clasă A ce oferă 23.000 m2 de spații de birouri  în București. În zona de vest a țării, în Timișoara, SPEEDWELL a creat un alt proiect de regenerare urbană, PALTIM, un ansamblu cu 236 de apartamente premium, o clădire de birouri de clasa A și spații de retail, situat pe spațiul unei foste fabrici, în apropierea râului Bega. Anul trecut, compania a lansat și primul său proiect industrial, SPACEPLUS, ce oferă spații de stocare a IMM-urilor.

Anul acesta, dezvoltatorul a început vânzările pentru a treia clădire a proiectului rezidențial premium, THE IVY, localizat în zona de nord a capitalei, aproape de pădurea Băneasa. Tot în capitală, într-o zonă bine conectată din partea de est, SPEEDWELL pregătește demararea lucrărilor pentru a treia fază a proiectului TRIAMA Residence. Pentru luna iunie a acestui an, dezvoltatorul pregătește lansarea vânzărilor pentru The MEADOWS, un concept unic pe piața imobiliară din București, ce oferă locuințe moderne cu regim redus de înălțime, situat pe malul lacului Grivița, în Bucureștii Noi.

În acest moment, SPEEDWELL depune eforturi pentru a obține aprobarea zonală pentru CityZen, un proiect de amploare pe Calea Griviței (exGriro), care va schimba și va îmbunătăți condițiile de viață pentru actualii și viitorii locuitori ai zonei prin dezvoltarea de apartamente, clădiri de birouri, serivicii, restaurante, locuri pentru activități culturale, spațiu pentru food market, ateliere artizanale, spații publice extinse, parcuri, piste de alergat, grădinițe, parcuri publice și spații pentru recreere.

Am ales să dezvoltăm proiecte în zone variate ale Bucureștiului, acolo unde am simțit că există o cerere din partea potențialilor cumpărători, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții comunităților. Însă, în unele zone și, în special, în zona centrală, am observat o nevoie de investiții consistente pentru a închega o dezvoltare armonioasă la nivelul capitalei. Aceste investiții produc efecte pozitive diverse, ce includ atât sporirea nivelului de trai, dar și o îmbunătățire a imaginii capitalei, acestea fiind direcții decente de urmat, demne de o metropolă europeană ce își respectă trecutul, dar mai ales viitorul”, a declarat Jan Demeyere, Arhitect și Cofondator Speedwell

Din punctul de vedere al achizițiilor, de curând, compania a cumpărat un teren de 14 hectare cu acces direct și vizibilitate către lacul Ostratu, în Corbeanca, aproape de capitală. Planul pentru acest teren este de a construi un proiect rezidențial, GLENWOOD Estate, ce va livra un mix de 210 vile premium de sine stătătoare, cu regim redus de înălțime, spații de locuit mari și cu grădini extinse într-un mediu preponderent verde și cu o gamă largă de facilități existente. Primele proprietăți vor fi puse spre vanzare în această vară, în luna iulie.

O mare parte din proiectele SPEEDWELL dețin certificări BREEAM (standardul Excellent sau Outstanding), iar clădirea de birouri MIRO deține și certificarea WELL, iar din  grija față de mediu și ca parte dintr-un efort mai amplu de sustenabilitate, dezvoltatorul imobiliar a dezvoltat o strategie ESG (Mediu – Sustenabilitate și Guvernanță) pe care a început să o implementeze la sfârșitul anului 2021.


Comunicat de presă