in , ,

Co-working The Business Factory – un model de business de succes în Coresi Business Campus, la Brașov

The Business Factory, hub-ul creativ de co-working lansat în Coresi Business Campus s-a bucurat de succes încă de la inaugurarea sa acum doi ani, locurile disponibile ocupându-se rapid. Astfel, anul acesta proiectul s-a extins dublându-și suprafața spațiilor de birouri și ajungând la aproximativ 3.000 de metri pătrați și peste 250 spații de birouri de diverse dimensiuni, după o investiție totală de peste 1,3 milioane de euro. Co-working-ul este amplasat la parterul clădirii de birouri H1, clădire de clasa A, cu o suprafață de 15.000 de metri pătrați, parte din Coresi Business Campus Brașov, unde sunt găzduite peste 30 de companii naționale și internaționale.

The Business Factory, are un design ultra-modern, dotări și aparatură de ultimă generație și reprezintă locul unde lucrează freelanceri, antreprenori, angajați la diverse companii, consultanți, specialiști, care împart echipamente dar și idei și expertiză în diverse domenii.

„Pentru o agenție care are nevoie de un boost continuu de creativitate, spațiul de co-working ne oferă exact asta. Un lucru fain despre The Business Factory este că oricând poți să pui munca ”pe hold”, să socializezi, să profiți de cafenelele și restaurantele de lângă clădire și să revii cu noi forțe și mai ales cu inspirație. La Co-working, când e de muncit, muncește toată lumea – când e pauză, avem timp de networking si rela xare” ne spune Alexandru Vițalariu, Managing Partner la Grin.

Spațiile de co-working din Coresi Business Campus oferă cadrul ideal de lucru pentru persoanele care apreciază creativitatea, un stil de lucru flexibil, libertatea de acțiune şi socializarea pentru că îmbină independența caracteristică liber-profesioniștilor cu familiaritatea şi sentimentul de comunitate specifice unui birou clasic.

„The Business Factory este despre networking, energie, proiecte faine și colegi interesanți. E despre creativitate și inovație, ideile curg mult mai ușor aici decât acasă. Ai tot ce-ți trebuie ca să ai succes: cafea bună, internet rapid, săli de ședință elegante și silențioase. Pentru mine, a fost cea mai bună alegere” declară Ioana Bran, coordonator companie training și dezvoltare organizațională.

Proiectul a vizat, în primă fază, să contribuie la dezvoltarea mediului de business, a mediului antreprenorial și a leadership-ului local prin facilitarea networking-ului între co-workeri în cadrul evenimentelor tematice. Ulterior, formula s-a dovedit de succes, conceptul aducând laolaltă antreprenori din țară și din străinătate, și oferind o alternativă de organizare a unor departamente pentru marile companii.

„În Miele Smart Home Development Centre folosim un loc de muncă cu flexibilitate totală, concentrat pe valoarea adusă oamenilor și proiectelor, și nu pe locație și timp fix. Am decis să îmbunătățim experiența angajaților și le-am oferit colegilor o alternativă de a lucra în colaborare și de a fi aproape de casele lor. Așa am intrat în The Business Factory Co-working, o locație care a îmbunătățit locul de muncă și colaborarea oamenilor în echipele de dezvoltare Miele. Apreciem facilitățile moderne, concepute pentru activități de colaborare, în probabil cel mai bun campus tehnologic din Brașov.  Odată cu extinderea capacităților de dezvoltare Miele în Brașov, începând cu iulie 2022, am decis să triplăm capacitatea de birouri în The Business Factory. Miele se dezvoltă în The Business Factory și prin aceasta le oferim colegilor o nouă perspectivă spre a avea cea mai bună experiență de angajat! ” afirmă Răzvan Ciolacu, Director Software Technology, Miele Smart Home/Electronics.

Profesioniștii care se regăsesc în spațiul de co-working de la The Business Factory au toată libertatea de a-și pune amprenta personală, de a crea valoare adăugată și de a finaliza proiecte profesionale de succes. Spațiul este integrat în ecosistemul celui mai mare proiect de regenerare urbană, Cartier Coresi, un cartier cu multiple funcționalități: zonă de birouri, centru comercial regional, zonă rezidențială, community hub și hotel.

Coresi Business Campus are o suprafață de 60.000 de metri pătrați și oferă companiilor un spațiu versatil și flexibil pentru a lucra cu diverse servicii și facilități. Ansamblul dispune de spații pentru recreere, activități sportive și o agendă bogată de evenimente și proiecte comunitare.

Într-un astfel de cadru, într-un timp foarte scurt, The Business Factory a pus bazele unei noi comunități de business în plină expansiune la Brașov.

Ce facilități oferă The Business Factory din Coresi Business Campus?

  • Birouri cu compartimentare flexibilă, design, ergonomie în clădire de birouri de clasă A
  • Spații de lucru comune
  • Acces 24/7
  • Locuri de parcare
  • Săli de conferințe și/sau de ședințe rezervabile/închiriabile
  • Wi-fi
  • Aparate multifuncționale disponibile la comun
  • Bucătării și grupuri sanitare comune cu costuri administrative incluse
  • Zonă de lounge pentru recreere și întâlniri informale
  • Bibliotecă cu cărți de business, management, finanțe și dezvoltare personală
  • Zonă outdoor recreativă cu terenuri de baschet, mese de ping-pong, spații verzi generoase

Cu această gamă largă de servicii incluse, experții din sectorul de afaceri anticipează că mediul de co-working reprezintă, de fapt, viitorul muncii în aproape toate sectoarele de activitate. Deși spațiile de co-working vizează în primul rând antreprenori, consultanți, ONG-uri, designeri, și marile companii au creat medii colaborative de co-working pentru a încuraja angajamentul și creativitatea în rândul angajaților lor, pentru a spori productivitatea generală.

Pentru Ceetrus, The Business Factory reprezintă un proiect inovator dedicat comunității de business, o nouă componentă în Cartier Coresi, care completează cu succes masterplanul proiectat conform unei viziuni de dezvoltare durabile în inima Brașovului.

The best way to work is to co-work!