in ,

IMPACT Developer & Contractor derulează în perioada 18 – 19 august o Majorare de Capital Social prin Plasament Privat

IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București (simbol bursier: IMP), anunță derularea unei Majorări de Capital prin Plasament Privat în perioada 18 – 19 august, prin emiterea unui număr maxim de 125.000.000 acţiuni.

Capitalul atras de IMPACT va fi utilizat pentru susținerea strategiei de dezvoltare a companiei. Această operațiune este a doua majorare de capital social prin plasament privat din acest an, după o primă acțiune derulată cu succes la începutul anului, și este intermediată de Swiss Capital în calitate de broker licențiat.

În pofida provocărilor generate de contextul economic global pe care îl traversăm, IMPACT a dovedit că are capacitatea de a se adapta și de a-și implementa strategia de dezvoltare pe termen mediu. Continuăm extinderea atât în București, unde accelerăm dezvoltarea GREENFIELD Băneasa, unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Capitală, dar și la nivel național prin proiectele lansate în Constanța și Iași. Iașul este orașul în care ne vom concentra cel mai mult atenția în lunile următoare deoarece, prin prezența a tot mai multor companii și tendința de creștere a cererii pentru rezidențial, devine unul dintre orașele cu cele mai mari perspective de dezvoltare din România”, spune Constantin Sebeșanu, CEO al IMPACT Developer & Contractor.

În GREENFIELD Băneasa se lucrează la finalizarea ultimelor 435 de apartamente din Faza 4, cu un total de 1.167 de apartamente certificate BREEAM Excellent. Primele trei faze din GREENFIELD Băneasa – peste 2.500 de apartamente – sunt finalizate și vândute integral. GREENFIELD Băneasa este proiectul emblemă al IMPACT, dezvoltat pe o suprafață de peste 600.000 mp de teren în zona de nord a Capitalei, înconjurat de 900 ha de pădure, ce va cuprinde peste 6.000 de apartamente la finalul dezvoltării sale în anul 2028, cu o valoare de piață estimată la peste 800 de milioane euro.

În GREENFIELD Copou, care își propune să devină cel mai mare proiect rezidențial sustenabil din zona Moldovei, respectând criteriile de sustenabilitate BREEAM Excellent și standardele în construcții nZEB, IMPACT va demara lucrările pentru primele 292 de apartamente și zona comercială care va deservi întreg complexul. Cu o valoare de piață estimată la 163,6 milioane euro, ansamblul rezidențial va totaliza 1.062 apartamente și va beneficia de grădiniță și after-school, club de sport și relaxare cu piscină interioară și exterioară, spații comerciale și 15.000 mp de spații verzi.

În acest moment, IMPACT are în proprietate 89,6 ha de teren cu o valoare EPRA (valorile EPRA sunt determinate în conformitate cu standardele Asociației Publice Europene de Imobiliare) estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 ha cu potențial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcțiuni mixte și proiecte de infrastructură: Greenfield Băneasa, Greenfield Plaza Băneasa, Greenfield West, Greenfield West Plaza, Luxuria City Center  în București, Greenfield Copou și Greenfield Copou Plaza în Iași și Boreal Plus în Constanța. Valoarea brută de dezvoltare a acestor proiecte în perioada 2022 – 2027 se ridică la 1,3 miliarde euro.

Toamna aceasta, IMPACT livrează centrul comunitar și clubul de sănătate și relaxare din ansamblul GREENFIELD Baneasa, prima fază din complexul Boreal Plus din Constanța și estimează că va finaliza peste 450 de apartamente în diverse proiecte în derulare.

În cei peste 25 de ani de listare neîntreruptă la BVB, IMPACT a atras finanțări de 128,5 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectelor sale, printr-o serie de instrumente financiare, printre care credite de investiții, emitere de acțiuni noi și de obligațiuni.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 31 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, iar în luna martie 2022 au fost introduse în categoria Global Micro Cap a indicilor FTSE Russell, compania având o capitalizare bursieră de 1.119.649.277,87 lei (la data de 17.08.2022). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate si comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația Română pentru Relația cu Investitorii. Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și LUXURIA Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial BOREAL Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.