in ,

GUEST WRITER Dan Berechet, Quattro Pavimente Tehnice: Soluții adaptate nevoilor actuale de reconfigurare a spațiilor de birouri cu ajutorul pardoselilor tehnice Quattro Pavimente

Pe timp de pandemie, clădirile de birouri reușesc sa ramana  spații actuale si primitoare, pe de o parte datorită creativității arhitectilor care regandesc spatiile, iar pe de alta parte datorită soluțiilor inovative oferite de produsele noi si moderne prezente pe piața materialelor de construcții. Prin Quattro Pavimente Tehnice (parte din Menatwork Grup) de aproape 30 de ani pe piața de pardoseli suprainaltate, incercam sa ramanem pozitivi si sa identificam oportunitati in orice situatie nou aparuta venind cu solutii adaptate noilor provocări de transformare a birourilor in spații de întâlnire si idei, facilitand reconfigurarea rapidă a pardoselilor.
In aceasta perioada in care numărul angajatilor care lucreaza de acasa a crescut, toate previziunile prevestind o criza in domeniu, am mizat pe produsele noi, moderne si cu eficienta foarte ridicata pe termen lung, cum sunt panourile incapsulate Quattro STS23 (cu miez de sulfat de calciu) si Quattro STW23 (cu miez de conglomerat lemnos).  Produse in propria noastra fabrica Quattro din București aceste panouri pot fi folosite cu usurinta in proiecte de reconversie, reconfigurare sau modernizare.
Panourile produse de Quattro Pavimente Tehnice pot fi folosite eficient in spații de birouri cu trafic intens, fiecare dintre cele trei tipuri de panouri – incapsulate, din conglomerat lemnos, din sulfat de calciu – fiind recomandate pentru a răspunde celor mai exigente nevoi. Astfel panourile incapsulate sunt recomandate pentru spatiile de birouri care necesita o incarcare minima a structurii, dar si pentru spatiile in care este nevoie de o maximizare a spațiului tehnic de sub panou. Panourile din conglomerat lemnos (Quattro W40) pot fi folosite eficient pentru amenajarea birourilor predispuse la reconfigurarea periodica, in timp ce panourile din sulfat de calciu sunt recomandate pentru cladirile de birouri foarte înalte, care necesita o clasa de rezistență la foc
ridicată.
 
Dupa apariția pandemiei si a dificultăților generate de aceasta, toata lumea se confruntă cu provocări create de creșterea continuă a preturilor materiei prime, provocata de o lipsa acută a materialelor, la nivel mondial. Prin furnizori istorici si parteneriate strategice stabilite in timp, am reusit sa gestionam aceasta situatie, iar in acest moment dispunem de materia prima pentru toate categoriile de panouri pe care le produce si cu care acoperă toata gama de nevoi si specificatii tehnice.
Punem accent atat pe calitate, cat si pe oferirea unor soluții sustenabile, realizate in principal cu produse zonale, pentru a încuraja atat producția locală cât si diminuarea amprentei de carbon, fiind preocupați activ de protejarea mediului înconjurător. Noile panourile incapsulate STS23 si STW23 indeplinesc cu succes si aceasta preocupare de protejare a mediului, oferind rezultate foarte bune in exploatare, cu un consum redus de materiale si o incarcare minima a structurii de rezistență a clădirilor in care se monteaza.