in ,

PlanRadar atrage 69 de milioane de dolari pentru a digitaliza industria globală de construcţii şi imobiliare

PlanRadar a anunţat astăzi o rundă de atragere de fonduri de 69 de milioane de dolari, condusă în comun de Insight Partners şi Quadrille Capital.

Această rundă de atragere de fonduri Serie B este a treia ca mărime din istoria Austriei şi cea mai mare pentru o companie B2B, şi a adus, de asemenea, participarea substanţială a investitorilor existenţi, inclusiv Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Grunderfonds împreună cu noii investitori Proptech1, Russmedia şi GR Capital.

Noua finanţare va ajuta PlanRadar să îşi dubleze eforturile de expansiune tehnologică şi internaţională. Noile birouri PlanRadar sunt pregătite de lansare în Statele Unite, Australia, Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC), Asia de Sud-Est si America Latină. Compania îşi va accelera investiţiile în cercetare şi dezvoltare (R&D) şi va crea un nou hub tehnologic şi o echipă dedicată inovării de produs pentru a aduce noi tehnologii platformei SaaS care schimbă regulile jocului în construcţii. Astfel, PlanRadar va crea peste 200 de noi locuri de muncă, aproape dublându-şi numărul de angajaţi la nivel global în următoarele 12 luni.

De la lansarea sa în Viena, în 2013, PlanRadar s-a impus rapid ca lider european în materie de soluţii PropTech, cu o platformă completă de construcţii şi de gestionare a proprietăţii imobiliare, cunoscută pentru valoarea adăugată în fiecare etapă a ciclului de viaţă al clădirii. În cele 18 luni care au trecut de la runda de investiţii în valoare de 34 de milioane de dolari din seria A, PlanRadar a înregistrat o creştere a veniturilor de peste 250% şi şi-a dublat baza de clienţi.

Soluţia inovatoare PlanRadar se bucură în prezent de încrederea a 14.500 de clienţi şi este utilizată zilnic de 100.000 de profesionişti din industrie în peste 60 de ţări (inclusiv România), pentru a creşte eficienţa proiectelor şi a asigura o finalizare de înaltă calitate a proiectelor.

Creşterea rapidă a PlanRadar a fost facilitată de angajamentul său de a se extinde la nivel global, inclusiv prin lansarea pe 10 noi pieţe din Europa şi Rusia începând cu 2020. Echipa diversă a companiei, formată din peste 200 de angajaţi, deserveşte clienţi în peste 20 de limbi din birourile din Viena, Londra, Amsterdam, Moscova, Paris, Madrid, Milano, Zagreb, Varşovia şi Bucureşti. Amprenta în creştere a companiei reflectă, de asemenea, angajamentul de a inova platforma sa de bază, inclusiv adăugarea recentă a capabilităţilor de raportare, integrare şi BIM.

“Avem misiunea de a facilita gestionarea operaţiunilor de construcţie şi am dovedit că există un apetit uriaş la nivel mondial pentru tehnologia noastră”, a declarat Ibrahim Imam, co-fondator şi co-CEO al PlanRadar. “Suntem foarte mândri de tot ceea ce a realizat echipa noastră şi suntem recunoscători pentru sprijinul investitorilor noştri în a adăuga valoare pentru clienţii din noi pieţe şi industrii.”

“Prin transformarea PlanRadar în cea mai importantă platformă PropTech din lume, transformăm o industrie care, din punct de vedere istoric, a fost reticentă în ceea ce priveşte digitalizarea”, a declarat Sander van de Rijdt, co-fondator şi co-CEO al PlanRadar. “Demonstrăm că, dacă le oferim clienţilor o platformă intuitivă care le uşurează munca şi o combinăm cu servicii de asistenţă la standarde înalte, atunci aceştia sunt dornici să adopte soluţii de ultimă oră. Este într-adevăr atât de simplu.”

“Creşterea sustenabilă pe care PlanRadar a obţinut-o este o dovadă a muncii şi dedicării echipei. Am văzut imediat potenţialul PlanRadar, iar echipa a continuat să ne impresioneze prin angajamentul lor faţă de creşterea numărului de clienţi, a veniturilor şi a talentelor”, a declarat Thomas Krane, Managing Director la Insight Partners. “Sectorul PropTech este pregătit pentru o creştere enormă, iar PlanRadar aduce industria globală a construcţiilor şi a imobiliarelor în viitorul digital.”

“Echipa PlanRadar a identificat o nevoie neadresată la lansarea din 2013 şi a valorificat înţelegerea şi cunoşterea îndeaproape ale clienţilor pentru a deveni adevăraţi lideri în industrie”, a declarat Brice Delome, Partener la Quadrille Capital. “Suntem încântaţi să continuăm să alimentăm creşterea rapidă a PlanRadar şi să ne alăturăm unui grup puternic de investitori. Am fost extrem de impresionaţi de tehnologie, de echipă şi de modul în care abordarea firmei ajută la digitalizarea construcţiilor şi a sectorului imobiliar. Suntem nerăbdători să sprijinim în continuare continua expansiune globală a companiei.”