in ,

Bosch a inaugurat un hub global achiziții în cladirea ISHO Timișoara

ISHO

Bosch îşi consolidează poziţia pe zona de servicii de outsourcing prin extinderea segmentelor de business reprezentate la nivelul diviziei Service Solutions din Timişoara (BSO), unde a inaugurat, de curând, un hub global de achiziţii în clădirea ISHO.

Noul departament de Achiziţii Strategice Indirecte are la bază o echipă de profesionişti, achizitori specializaţi cu expertiză extinsă, ale căror atribuţii prevăd managementul furnizorilor şi al tuturor părţilor interesate, negocierile contractuale care vizează solicitările clienţilor din toate regiunile Europei, precum şi alte sarcini strategice. “Timişoara este deja, de ceva vreme, unul dintre hub-urile Global Business Services (GS), astfel că decizia de a pune bazele unui hub de achiziţii aici a venit oarecum natural”, spune Steffen Hammer, vicepreşedinte al diviziei de Achiziţii Indirecte pentru categorii non-tehnice. “De asemenea, ne-a fost foarte uşor să aderăm la infrastructura şi la metodele de lucru pe care le-am găsit aici şi mă bucur să văd că rezultatele obţinute până acum sunt foarte bune”, a adăugat Hammer.

Hub-ul de achiziţii de la Timişoara îşi asumă responsabilitatea pentru achiziţiile strategice şi gestionarea, la scală globală, a unor categorii de servicii şi produse variate, cum ar fi serviciile logistice, cele profesionale, echipamente şi servicii IT, utilaje şi linii de producţie, operaţiuni de întreţinere a echipamentelor de producţie (MRO), servicii de management al clădirilor, precum şi pentru gestionarea corectă şi eficientă a tuturor nevoilor provenite de la locaţiile din Grupul Bosch, la nivel european. “Există două componente cheie în structura organizaţiei noastre de achiziţii indirecte. Una dintre acestea se ocupă exclusiv de segmentul de achiziţii strategice, iar cea de a doua gestionează sarcinile operaţionale şi este o entitate de sine stătătoare. Concret, suntem o echipă de achizitori care se ocupă de negocieri, managementul furnizorilor şi al părţilor interesate, precum şi de alte sarcini, atât strategice cât şi operaţionale”, a conchis Adrian Comănean, managerul hub-ului de achiziţii din Timişoara.

În anul 2018 compania germană Bosch și-a mutat birourile în clădirea ISHO Offices din Timișoara, proiect al Mulberry Development, dezvoltator controlat de Ovidiu Șandor. Bosch a închiriat patru etaje cu o suprafață totală de birouri de 6.600 metri pătrați în cadrul noului proiect imobiliar. Bosch a investit aproximativ 1 milion de euro în noile birouri, care pot găzdui peste 850 de spații de lucru.