in ,

PPF Real Estate semnează cu Econergy contract de închiriere pentru Metropolis Center

PPF Real Estate, dezvoltator şi investitor cu active imobiliare de peste trei miliarde de euro la nivel global, anunţă semnarea celui mai recent contract de închiriere pentru Metropolis Center cu Econergy, unul dintre cei mai importanţi investitori în energia verde din ţara noastră.

Econergy este o companie cu sediul în Israel, listată la Bursa din Tel Aviv, care investeşte în energii regenerabile şi a devenit prin investiţii şi achiziţii un jucător important în sectorul energiei regenerabile din România, cu proiecte finalizate sau în derulare ce totalizează o capacitate instalată de 1,5 GW. România este una dintre cele 5 pieţe europene pentru Econergy, alături de Polonia, Italia, Spania şi Marea Britanie. Econergy deţine 50% şi asigură managementul celui mai mare parc fotovoltaic din România, de la Răteşti, judeţul Argeş, cu 155 MW capacitate instalată.

“Suntem mândri să primim în Metropolis Center unul dintre liderii energiei fotovoltaice din România şi ne bucurăm că birourile noastre se ridică la standardele lor înalte din domeniul energiei verzi. Ne place să ne gândim la chiriaşii noştri ca la parteneri pe termen lung şi ne bucurăm că împărtăşim aceleaşi valori cu ei. Metropolis Center tocmai şi-a reînnoit certificarea energetică BREEAM Excellent, iar noi credem că aceasta este la fel de valoroasă ca poziţionarea centrală a clădirii, caracteristicile tehnologice moderne, patrimoniul istoric dar şi grija noastră constantă faţă de bunăstarea chiriaşilor şi a clădirilor noastre”, a declarat Mirela Ciovica, Head of Leasing, PPF Real Estate România.

“Metropolis Center se potriveşte cel mai bine nevoii noastre de a avea un birou în centrul Bucureştiului, aproape de repere importante şi uşor accesibil pentru partenerii noştri. Apreciem foarte mult combinaţia dintre estetica deosebită şi dotările moderne. În plus, facilităţile, zonele de recreere şi apropierea de hub-ul de transport din Piaţa Victoriei au fost factorii câştigători în decizia noastră de a ne stabili sediul aici”, a declarat Bogdan Asanache, Country Manager al Econergy Balkan, filiala locală a grupului Econergy.

Noul parter din Metropolis Center dispune de o nouă recepţie, săli de şedinţe complet mobilate, concepute pentru a fi utilizate de chiriaşii clădirii, şi o cafenea, ca o noutate introdusă de noul design.

Metropolis Center are 19.000 mp pentru spaţii de birouri şi de retail şi 1.500 mp de pizzetta în faţă. În prezent, găzduieşte în principal chiriaşi multinaţionali, cum ar fi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Parexel, DLA Piper, Boehringer Ingelheim, Queisser Pharma, Mega Image, Tecton şi alţii.

Parte a PPF Group, PPF Real Estate a intrat în Romania în 2016 cu prima achiziţie pe segmentul de birouri de clasa A, Metropolis Center. În 2018, a urmat achiziţia Crystal Tower. PPF Real Estate Holding oferă în prezent servicii complete pentru mai mult de 25 de proiecte la nivel mondial, iar valoarea activelor administrate depăşeşte 3 miliarde EUR. Compania operează în Cehia, Rusia, Olanda, Germania, Marea Britanie, România şi SUA, clasându-se ca fiind printre cei mai importanţi investitori imobiliari de pe aceste pieţe.