in ,

Forumul SHARE Bucharest 2021 – reuniunea anuală a specialiștilor români în arhitectură și construcții

SHARE Architects în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), Asociația inginerilor de instalații din România (AIIR) și Inspectoratul General pentru situații de urgență (IGSU) organizează în data de 14 decembrie, la JW Marriott Grand Hotel, Forumul Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE Bucharest 2021.

Recunoscut ca cel mai amplu și complex eveniment care reunește specialiștii români din arhitectură și construcții, ediția din acest an aduce pe scenă birouri și arhitecți ale căror proiecte s-au remarcat prin inovare și utilizarea de tehnologii noi.

Pentru prima dată la București, vor prezenta pe scena mare a forumului  Arjan DINGSTE, Director UNStudio (Olanda), Bernard KHOURY, Fondator DW5 (Liban), Christian Sandor TSCHERSICH, Director LAVA – Laboratory for Visionary Architecture (Germania),  Melike ALTINISIK, Fondator Melike Altınışık Architects-MAA (Turcia) și Mateusz MASTALSKI, Associate Design Director Henning Larsen (Danemarca).

Din România, vor prezenta birourile ADNBA, X- Architecture & Engineering, Westfourth Architecture, Dico & Tiganas, Atelier CAAD, Dosetimpex, POSTER, Blue project company.

Moderatorul evenimentului va fi Daniela MAIER, Președinte OAR Transilvania.

Accesul în cadrul evenimentelor din forumul SHARE se va face cu obligativitatea prezentării Certificatului verde Covid.

SHARE 2021, PE SCURT

  • peste 60 de speakeri români și străini;
  • arhitecți cu proiecte remarcabile și lideri internaționali în inovare și tehnologii de construcție din România, Danemarca, Germania, Turcia, Liban, Olanda, Muntenegru;
  • două teme dezvoltate în conferințe conexe: Protecția la foc a fațadelor și Interferența tehnologiilor de Inteligență Artificială în Arhitectură;
  • dezbatere “7111 COD CAEN ?!”, organizată de OAR București;
  • ceremonie SHARE Omnia Award dedicată arhitectului Șerban Sturdza;
  • networking profesional la cel mai înalt nivel.

SPEAKERI EVENIMENT

ARJAN DINGSTE, Director UNstudio – Olanda

Arjan Dingste lucrează de 20 de ani la UNStudio, unde a contribuit în mod semnificativ la unele dintre cele mai emblematice proiecte ale UNStudio, inclusiv terminalul central de transport public din Arnhem (Olanda) și designul arhitectural pentru rețeaua de metrou Doha, precum și la principalele proiecte de ultimă generație, proiecte cu utilizare mixtă, cum ar fi sediul Booking.com, care este în prezent în construcție.

Melike ALTINISIK, Fondator  Melike Altınışık Architects – MAA, Turcia

Melike Altinisik este speaker și membru în jurii internaționale la invitația unor instituții ca Architectural Association (AA, London), Bartlett School of Architecture (UCL), Staedelschule of Architecture (SAC) and Istanbul Technical University (ITU).

Activitatea MAA include proiecte care s-au impus prin tehnologie avansată și innovare, cum ar fi turnul radio din Istanbul, cu o înălțime de 369 m și primul muzeu al robotilor și inteligenței artificiale din lume (RAIM) din Seul, Coreea de Sud.

DANIEL BOLOJAN, Fondator Nonstandardstudio

Daniel Bolojan și-a clădit cariera internațională de excelență în design computațional și a strategiilor ‘’deep learning’’ în designul architectural.

Acumulând experiență în domeniu de-a lungul anilor sub tutela ZAHA HADID și făcând parte ulterior din echipa CoopHimmelblau și Chbl|Code, studioul său, Nonstandardstudio, a fost dezvoltat la intersecția dintre proiectare generativă, calcul, sisteme multi-agenți, rețele neuronale și învățare automată.

În prezent, arch. Daniel Bolojan este și profesor asistent la School of Architecture, Florida Atlantic University

Christian Sandor TSCHERSICH, Director LAVA – Laboratory for Visionary Architecture (Germania)

Christian este proiectantul pavilionului Germaniei la Expo 2020 Dubai. În cadrul forumului va prezenta vizunea LAVA privind procesul de proiectare care combină fluxul de lucru digital, principiile structurale ale naturii și cele mai recente tehnologii de fabricație digitală pentru a construi mai mult cu mai puțin: mai mult (arhitectură) cu mai puțin (material / energie / timp / cost).

Mateusz MASTALSKI, Associate Design Director Henning Larsen (Danemarca)

Mateusz va prezenta viziunea Henning Larsen și a rolului arhitectului în vremuri de criză cu exemplificare pe două proiecte majore: „Masterplanul Gdansk” și „Masterplanul Fælledby”.

Programul integral al evenimentului este disponibil pe site-ul organizatorilor.