in ,

CTP a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 milioane euro în primele nouă luni ale anului

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii industriale şi logistice de clasa A din România, a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 milioane euro în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 92% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Portofoliul companiei a ajuns a 7,1 milioane mp, dintre care 2 milioane mp se află în România.

Performanţa puternică a CTP a fost determinată de activitatea de închiriere, de creşterea chiriilor şi de evaluările record rezultate din accelerarea comprimării randamentului pentru portofoliul CTP din Europa Centrală şi de Est ( portofoliul “CEE”). Veniturile din chirii au crescut cu 7,1% în trimestrul al treilea, până la 407 mil. de euro. Totodată, compania a investit masiv în acest an în extinderea echipei, atrăgând oameni noi în poziţii de management atât în echipele locale, cât şi în funcţiile la nivel de grup.

Potrivit sursei citate, portofoliul regional al CTP a crescut de la 6,6 mil. mp în prima jumătate a anului, până la 7,1 mil. mp, fiind planificat să depăşească 7,7 mil. mp până la finalul anului, cu 200.000 mp mai mult faţă de estimări. CTP s-a extins prin nouă achiziţii efectuate în cinci ţări, proprietăţile totalizând 408.100 mp. Aproximativ 70% dintre noile investiţii fost reprezentate de achiziţii în România, unde CTP a achiziţionat în acest an multiple proiecte, cu o suprafaţă totală de circa 280.000 mp, în oraşele Timişoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Bucureşti şi Braşov.

“De la listarea pe bursa Euronext din Amsterdam, din luna martie, suntem concentraţi pe a ne depăşi semnificativ unul dintre obiectivele noastre cheie ale planului de business pentru IPO şi ne aşteptăm să atingem 10 mil. mp până anul viitor – cu 12 luni mai devreme decât era planificat initial”, a declarat Remon Vos, CEO CTP.

Pe lângă proiectele existente, CTP şi-a extins portofoliul de terenuri disponibile pentru noi dezvoltări cu 1,5 mil. mp în trimestrul al treilea, deţinând în prezent terenuri cu o suprafaţă totală de 16,3 mil. mp.

Din punct de vedere al dezvoltărilor proprii, un eveniment important pentru CTP România în primele nouă luni din 2021, a fost livrarea unei clădiri monobloc cu o suprafaţă record de 85.000 mp, care a fost predată la timp şi în buget companiei Kingfisher.

În prezent, în România, CTP deţine depozite de clasa A în 14 oraşe din România: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Caransebes, Ineu şi Salonta. În Bucureşti, CTP deţine cinci parcuri industriale: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest North, CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest South, CTPark Chitila.