in ,

GUEST WRITERS Alukönigstahl și Schüco – trendsetters în VR și digitalizare în construcții

Obiectivul digitalizării este clar: îmbunătățirea întregului lanț valoric și eficientizarea acestuia. În industria construcțiilor, acest lucru afectează toate procesele – de la proiectare și ofertare până la faza de planificare și producție și apoi la asamblarea pe șantier și funcționarea unei clădiri.

Cu soluțiile sale digitale, Schüco rămâne alături de clienții săi pe termen lung. Aceasta înseamnă că nu numai că găsim răspunsuri la provocările individuale, dar dezvoltăm și optimizări sistematice pentru arhitecți, proiectanți, fabricanți și facility management. Clienții noștri pot avea încredere că înțelegem, ne asumăm cerințele și le implementăm în soluții orientate spre viitor.

Prezentarea produselor este primul pas inainte de vanzare. Dar Schüco are o gamă așa de diversă și de bogată de produse încat este dificil să fie prezentate toate într-un showroom fizic. Acum, tehnologia ne oferă soluții alternative, iar showroomurile virtuale câștigă teren.

Showroomul Virtual Schüco este o experiență de realitate virtuală care îi ajută pe clienți să încerce produsele Schüco, interacționand cu acestea în timp real și poate învăța cum să le opereze practicând în aplicația VR. In sectiunea de solutii pentru cladiri rezidentiale utilizatorul are ocazia sa descopere mai multe tipuri de elemente: ferestre cu deschidere oscilobatanta sau pivotanta, usi pliante sau glisante de mari dimensiuni, cu actionare manuala sau mecatronica si poate vedea aspectul acestora din interior si din exterior. In plus, toate elementele contin informatii despre performantele tehnice ale sistemelor prezentate.

In sectiunea pentru cladiri comerciale aplicația îi permite utilizatorului să vizualizeze cum va arăta o fațadă cu 10 soluții constructive Schüco, cu diverse tipuri de elemente mobile inserate in fatada. Este un instrument extrem de puternic pentru arhitecți și dezvoltatori de clădiri.

Varianta 2021 a aplicatiei ofera si posibilitatea vizitarii unui atelier, in care se pot vedea cele mai noi utililaje – centre de prelucrare Schüco, un simulator de fabricatie si un laborator acustic.

O navigare intuitivă conduce prin toate punctele de interes ale showroom-ului. În plus, vizitatorii au ocazia să fie însoțiți de un robotel animat in acest tur al showroom-ului virtual.

Configuratorul de produse Schüco este un instrument digital modern, pentru prezentarea catre beneficiari a multitudinii de variante de elemente de tamplarie care se pot realiza cu sistemele Schüco. De la ferestre si usi de intrare la usi pliante si glisante, beneficiarul poate vedea in cateva minute cum va arata obiectul final. Pot fi vizualizate solutii cu toate sistemele oferite de Schüco in acest moment. Pe langa faptul se pot vizualiza toate tipologiile, de exemplu, o usa glisanta cu doua cercevele se poate modifica imediat intr-una cu 4 cercevele , pot fi schimbate culorile tamplariei, la interior si la exterior, pot fi alese manerele si chiar finisajul podelei sau al peretilor, pentru a realiza o imagine cat mai realista a produsului final. In acelasi timp, aplicatia, care comunica cu programul specializat de calcul SchüCal, poate calcula pretul pentru fiecare configuratie.

Alukönigstahl si Schüco sunt partenerii dvs. pentru viitor. Nimeni nu-și însoțește partenerii pe drumul către viitorul digitalizat la fel de strâns și holistic ca noi. Accentul este pus pe platforme și aplicații, mașini inteligente, utilizarea senzorilor și utilizarea datelor pentru procese durabile și eficiente în industria construcțiilor. Digitalizarea pare complicată și diversă și nu poate fi implementată peste noapte. Suntem conștienti de acest lucru si susținem toți utilizatorii, astfel încât digitalizarea să fie ceea ce ar trebui să fie: simplă, eficientă și benefică.

Cele doua aplicatii pot fi testate in showroomul Alukönigstahl din Bucuresti.

Pentru mai multe informații,te invităm sa vizitezi site-ul companiei:  www.alukoenigstahl.ro , perspective.alukoenigstahl.ro și paginile sale de de Facebook , LinkedIn si Instagram.