in ,

Sonae Sierra a redus costuri operaționale în valoare de 15 milioane EUR în 2020, prin implementarea măsurilor de eco-eficiență

  • • Compania și-a redus emisiile de CO2 cu 84% comparativ cu 2005 și consumul de energie electrică cu 66% din 2002
  • Procentul deșeurilor reciclate a crescut cu 223% comparativ cu 2002, iar consumul de apă a scăzut cu 32% din 2003
  • Sonae Sierra își propune să atingă neutralitatea emisiilor de CO2 până în 2040, anticipând astfel cu până la 10 ani obiectivul Comisiei Europene de a transforma Europa în primul continent neutru în privința emisiilor de carbon până în 2050

Într-un an marcat de o criză sanitară fără precedent, managementul sustenabil al Sonae Sierra a permis companiei să realizeze o reducere a costurilor operaționale de 15 milioane EUR, demonstrând astfel valoarea adăugată creată prin implementarea măsurilor de gestionare a consumului de energie, apă și a deșeurilor pentru toate activele sale.

De mai bine de două decenii, Sonae Sierra a integrat sustenabilitatea în strategia sa de business, ceea ce s-a tradus în gestionarea inteligentă și eco-eficientă a resurselor naturale și îmbunătățirea condițiilor de sănătate și siguranță.

Comparativ cu 2002, compania și-a redus consumul de energie electrică cu 66% și a crescut procentul de reciclare a deșeurilor cu 223%. Din 2003, Sonae Sierra a redus consumul de apă cu 32%, iar din 2005 a scăzut emisiile de CO2 cu 84%.

Anul 2020 a marcat o evoluție în strategia de sustenabilitate a Sonae Sierra, care, din 2021, se concentrează pe două priorități cheie. Acestea acoperă:

Un mediu urban rezistent − Cu această prioritate strategică, compania urmărește să îndeplinească nevoile umane și de business ale orașelor viitorului, asigurându-le continuitatea, operațiuni sustenabile și clădiri rezistente, prin soluții durabile și criterii investiționale responsabile.

Angajați în siguranță, sănătoși și implicați – Obiectivul Sonae Sierra este să construiasă o echipă diversă, incluzivă și motivată, garantând dezvoltarea abilităților și productivității angajaților într-o cultură organizațională sigură, sănătoasă și atrăgătoare.

Elsa Monteiro, Director Sustenabilitate în cadrul Sonae Sierra, explică: 

„Strategia de sustenabilitate a companiei a evoluat. În centrul strategiei noastre de business rămâne sustenabilitatea, inclusiv obiectivul de a dezvolta soluții care să creeze valoare adăugată pentru companie, mediu și societate, dar aceasta se extinde, punând accentul pe spațiul urban la un nivel mai larg, nu în mod specific pe segmentul imobiliar. Pe de altă parte, strategia de sustenabilitate se extinde și în raport cu obiectivul pentru angajații noștri, transformând egalitatea de gen și retenția personalului în priorități, pe lângă măsurile deja implementate pentru siguranța, sănătatea și motivarea angajaților. Compania urmărește, de asemenea, să informeze angajații, clienții, partenerii și alte părți interesate cu privire la necesitatea de a ne uni forțele în fața provocărilor schimbărilor climatice, cu scopul de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040, anticipând astfel obiectivul Comisiei Europene cu 10 ani”.

În 2020, Sonae Sierra a fost una dintre cele 155 de companii multinaționale care au semnat declarația „Recovery Better”, promovată de inițiativa Science Based Targets, Pactul Global al Națiunilor Unite și Coaliția We Mean Business, cu scopul de a îndemna guvernele din întreaga lume să integreze acțiunile climatice în planurile lor de redresare economică în urma pandemiei de COVID-19.

În același an, soluțiile propuse de Sonae Sierra pentru a gestiona pandemia de COVID-19 au primit recunoaștere în cadrul International Business Awards®. Tot anul trecut, Sonae Sierra a obținut de la auditorul Lloyd’s Register un atestat care demonstrează că sistemul de management al mediului, siguranței și sănătății certificat ISO 14001 și 45001, implementat în centrele comerciale administrate de companie, minimizează riscul transmiterii virusului.

În completarea acestor inițiative, în 2020 Sonae Sierra a promovat mai multe acțiuni interne pentru a-și spori contribuția la protejarea planetei, făcând angajații să conștientizeze importanța sustenabilității. Compania a participat la evenimentul „Pentru un viitor sustenabil” organizat de Grupul Sonae, care a urmărit să împărtășească angajaților modul în care compania dezvoltă soluții pentru a răspunde provocărilor sociale și de mediu actuale, precum și obiectivele sale de reducere a utilizării plasticului. A promovat, de asemenea, campania „Stop Climate Change”, pentru a sensibiliza angajații și părțile interesate cu privire la schimbările climatice și impactul acestora, pe lângă importanța aportului individual la schimbări colective și din ce în ce mai urgente.

Despre Sonae Sierra

Sonae Sierra este un dezvoltator imobiliar și furnizor de servicii integrate de real estate, cu birouri în Europa, America de Sud, Asia și Africa de Nord. Ca partener de încredere, creăm valoare adăugată pentru clienți și societate, aplicând expertiza noastră pentru livrarea unor soluții de talie mondială – inclusiv administrarea investiţiilor, arhitectură și inginerie, gestionarea proprietăţilor, leasing și sustenabilitate – care acoperă tot ciclul imobiliar.

În prezent, Sonae Sierra are în derulare 4 proiecte de dezvoltare și o extindere și administrează active în valoare de aproximativ 9,8 miliarde €, pentru care oferă servicii de gestionare a proprietății. De asemenea, compania gestionează în prezent 12 vehicule investiționale pentru investitori instituționali, estimate la 5,5 miliarde € la valoarea de piață, cu o participație din partea Sonae Sierra de 1,4 miliarde €.

Pentru mai multe informații accesați: www.sonaesierra.com