in

Conglomeratul chinez Fosun analizează extinderea pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est

Conglomeratul chinez Fosun, condus de un miliardar supranumit Warren Buffett al Chinei, pregătește achiziția unei noi clădiri de birouri într-una din capitalele Europei Centrale și de Est, până la finalul acestui an, pe lângă ultima sa achiziție de peste 100 de milioane de euro pentru complexul de birouri Floreasca Park de lângă Pasajul Pipera.

Tranzacția din București a fost făcută cu nemții de la GLL Real Estate Partners prin intermediul Resolution Property, latura sa imobiliară europeană stabilită în 2015 printr-un parteneriat cu managerul britanic de active Resolution Property.

Investitorul chinez a colaborat cu fondul grec de investiții Zeus Capital Management, cunoscător al pieței imobiliare bucureștene, care a acționat ca manager de active și acționar minoritar.

„Analizăm Europa Centrală și de Est de ceva timp și aceasta a fost prima tranzacție care a întrunit randamentele noastre ajustate la risc. Continuăm să examinăm alte tranzacții și sperăm să încheiem o altă investiție până la sfârșitul anului. Proprietatea este o clădire de birouri modernă, cu o compartimentare bună, localizată într-o subpiață a unei capitale din Europa Centrală și de Est. Este închiriată, la chirii rezonabile, către chiriași de top, oferind un venit bun. Birourile bine amplasate și de înaltă calitate oferă, în continuare, o valoare bună, cu o perspectivă pozitivă, pe măsură ce activitatea de tranzacționare intensă s-a reluat deja“, a declarat Scott O’Donnell, COO/Risk în cadrul Resolution Property.

Bucureștiul nu este exclus din lista capitalelor regionale pentru următoarea tranzacție a companiei. De altfel, Scott O’Donnell a declarat că Floreasca Park este un pas al prezenței extinse în România și Europa Centrală și de Est.

Prin achiziția Floreasca Park, Fosun se așează alături de nume mari precum BlackRock, Vanguard, fondul suveran al statului chinez – CIC și fondul suveran al statului Singapore – GIC, Morgan Stanley sau Public Investment Corporation și Old Mutual din Africa de Sud, care dețin acțiuni direct sau prin intermediul unor parteneri în cadrul unor companii care investesc în proprietăți românești. Valoarea portofoliilor de active deținute de marile fonduri de investiții ale lumii în cadrul unor companii imobiliare prezente în România depășește două miliarde de euro, o sumă insignifiantă în bilanțurile lor contabile, dar imensă pentru imaginea pieței locale. Conglomeratul Fosun a fost fondat în 1992 de cinci absolvenți ai universității Fudan din Shanghai, toți aflați acum pe lista celor mai bogați chinezi. Compania listată pe Bursa din Hong Kong, are în administrare active în valoare de 102,7 miliarde de dolari, ceea ce o plasează pe locul 371 în topul celor mai mari companii ale lumii realizat de Forbes.

Sursa foto: Profit.ro