in ,

Va fi construit un turn de birouri lângă noua stație de metrou Academia Militară

Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu (70 de ani), arestat și achitat în dosarul „Carpatica Asig“, a inițiat un proiect de construcție a unui turn de birouri cu 12 etaje, chiar în buza viitoarei stații de metrou Academia Militară. Investiția este estimată la peste 20 milioane de euro.

În urmă cu câțiva ani, fostul parlamentar PNL, Dan Radu Rușanu, a cumpărat, indirect, un teren în suprafață de 5.347 de metri pătrați de la omul de afaceri spaniol Victor Moraleda.

Achiziția a fost realizată prin intermediul firmei Green Residential Park, controlată de Bogdan Alexandru (36 de ani), partener de afaceri în mai multe firme cu familia Rușanu, după cum a relatat presa de investigații și se poate urmări în infograficul de la final, realizat cu date furnizate de termene.ro. Lotul este amplasat chiar lângă șantierul stației de metrou Academia Militară și peste drum de proiectul imobiliar mixt One Cotroceni Park, o investiție estimată la 130 milioane de euro. Cu alte cuvinte, o zonă în plină dezvoltare.

Planul este de a construi un imobil cu trei subsoluri, parter, 11 etaje și un etaj tehnic, înalt de 60 de metri. La costurile curente de dezvoltare, realizarea acestui proiect, cu coeficienții urbanistici propuși, ar necesita o investiție estimată la peste 20 milioane de euro.

Familia Rușanu mai deține în București și platforma industrială Comat Met din Sectorul 3, unde funcționează, printre altele, și fabrica de vopsele PPG România (fosta Deutek). În iunie, proprietarul platformei a solicitat un certificat de urbanism. Rușanu controlează și lanțul de hoteluri de patru stele International, format din hotelul International Sinaia, cu 180 de camere, restaurantele Tirol, Cucina Sofia și Panoramic, plus 11 săli de conferință, dar și hotelul International din centrul Iașiului și International Bucharest.