in

Daniel Tudorache, SECTOR 1: Construirea spitalului Sf. Vasile cel Mare poate să înceapă în acest an

Noul spital de urgenta “Sfantul Vasile cel Mare” ar urma să fie construit în acest an, cu investitie estimata la circa 500 de milioane de euro.
Proiectul se afla in etapa de atribuire a lucrarilor de proiectare si executie. Castigatorul va fi anuntat pe 30 iulie 2020, iar lucrarile ar urma sa inceapa intr-o luna sau doua dupa, potrivit primarului Sectorului 1, Dan Tudorache.
“Am demarat licitatia in luna decembrie 2019. Ne-a intarziat putin situatia din tara, legata de Covid, undeva la doua-trei luni de zile, dar pot sa va spun ca pe data de 30 iulie este termenul-limita de depunere a ofertelor. In aceasta perioada au fost undeva la circa 30 de firme internationale care au solicitat clarificari vizavi de acest proiect”, a declarat Dan Tudorache.
Spitalul va fi construit pe Sos. Bucuresti – Targoviste nr. 10, pe un teren de 7,2 hectare si va avea o suprafata desfasurata de 134.630 mp. Unitatea va avea o capacitate de 1.015 paturi si 37 de sali de operatie si heliport, in incinta urmand a fi relocate paturile de la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi si de la Institutul Mama si Copilul.
Proiectul va reconfigura intreaga zona Sisesti – Soseaua Targoviste, urmand a fi create o intersectie si o pasarela de la iesirea de la metrou pana la spital.
Primarul Dan Tudorache a mai spus ca administratia locala are un buget de 55 milioane de euro economisit in ultimii trei ani pentru demararea acestui proiect, suma ce reprezinta o garantie ca investitia se va realiza.