in ,

Michael Israeli și divizia de investiții a CITR pregătesc un ansamblu rezidențial

Dezvoltatorul imobiliar Vibe Properties, controlat de antreprenorul Michael Israeli și de divizia de investiții a grupului CITR, pregătește un ansamblu rezidențial cu 210 apartamente în spatele Lidl Crângași, București, pe un teren cumpărat de la institutul de proiectare Aquaproiect.

Anul trecut, firma Vibe Regie, care va dezvolta proiectul, a devenit proprietarul unui teren de circa 6.600 de metri pătrați, dezmembrat dintr-un lot mai mare aflat în proprietatea Aquaproiect. Institutul de proiectare a aprobat vânzarea parcelei încă din 2017, pentru un preț de minimum 2,6 milioane euro, însă tranzacția s-a încheiat la un preț superior, potrivit informațiilor Profit.ro.

Cumpărătorul terenului este deținut în părți egale de firma lui Michael Israeli, cunoscut în România pentru dezvoltarea mallului Atrium din Arad – acum în proprietatea MAS REI, și de CIT Resources, deținută de asociați ai Casei de Insolvență Transilvania (CITR), dar și de antreprenorul german Thomas Manns, care deține peste 7.000 de hectare de teren arabil în județul Olt. În momentul achiziției terenului, din acționariat făcea parte și omul de afaceri Alexandru Bercea, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, cu un portofoliu de peste 5.000 de apartamente construite. Acesta s-a retras, însă, din Vibe Properties în iulie anul trecut. Extras PUZ Vibe Regie   Dezvoltatorul s-a lansat pe piață în toamna anului trecut prin proiectul Vibe Forward, cu 500 de apartamente, programat a fi construit pe un teren de circa 9.000 de metri pătrați, localizat în apropierea stației de metrou Pipera.