in

Daniel Sava, proprietarul Edildanconstruct din Focșani, dezvoltă un cartier rezidențial cu 2.200 de apartamente în sudul Bucureștiului

Afaceristul Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct, firmă care se numără printre principalii constructori din Focșani, dezvoltă un cartier cu 2.200 de apartamente în sudul Bucureștiului mizând revenirea la normal a pieței rezidențiale. Investitorul lucrează la finisajele interioare ale primelor 4 blocuri, dintr-un total de 22 de imobile proiectate, pe un teren de 10 hectare, achiziționat la licitație de la o bancă, în zona Metalurgiei din sudul capitalei.

„Perspectivele pieței rezidențiale sunt bune. Avem în lucru 644 de apartamente și sunt antecontractate 85% dintre ele în proiectul Grand Kristal (vânzările se derulează de un an și jumătate, n.red.). La Focșani am finalizat un proiect în primăvară și nu am început altceva, momentan“, a declarat Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct.

Până la finalul anului trebuie finalizate în jur de 500 de apartamente, iar alte 4 blocuri sunt la stadiul de structură. Investiția se ridică la aprox. 75 milioane de euro, fără costul terenului. Construcția este realizată de propria echipă a lui Daniel Sava, plus subcontractori.

„Avantajul proiectului la vânzare este prețul mai mic față de al celorlalte din zonă, de aici și numărul mare de antecontracte și rezervări încheiate până acum. Apartamentele se vând cu 1.000 de euro/metru pătrat, în timp ce concurența vinde de la 1.100 de euro/metru pătrat în sus. Profilul clientului din zona de sud a Bucureștiului arată că prețul contează în decizia de cumpărare, nu doar poziția“, spune Cătălin Grigore, proprietarul companiei Sud Rezidențial, cel care se ocupă de vânzarea ansamblului.

Proiectul oferă 2.400 de locuri de parcare supraterane ce sunt vândute la prețul de 3.000 de euro. Ansamblul este situat lângă Piața de Gros din Berceni și are deschidere la două străzi: Dumitru Brumărescu și Drumul Dealu Bradului. Primăria Sectorului 4 plănuiește să transforme strada Drumul Dealu Bradului într-un bulevard de 40 de metri lățime, cu o bandă de spațiu verde pe mijloc. A realizat studiul de fezabilitate și este în derulare cu avizarea proiectului.

Sursa foto: Profit.ro