in

Speedwell demarează proiectul Paltim cu 287 de apartamente şi 13.000 mp birouri pe terenul fostei fabrici de pălării din centrul Timişoarei

Belgienii de la Speedwell au obținut autorizația de demolare pentru fosta fabrică de pălării din Timișoara și vor demara lucrările pentru Paltim, cel mai nou proiect al companiei.

Antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen au achiziționat, prin intermediul firmei Cedar Invest, un teren de 15.430 de metri pătrați și clădirile dezafectate ale fostei fabrici de pălării Paltim din centrul Timișoarei. Paltim este un proiect de tip mixed-use de regenerare urbană care va reproduce același concept din cadrul Record Park, un alt proiect al companiei, dezvoltat in Cluj-Napoca, ce are ca termen de livrare acest an.

Proiectul Paltim are funcțiuni mixte, incluzând clădiri rezidențiale cu 287 de apartamente premium, 13.000 de mp de spații de birouri și 2.000 de mp destinați spațiilor de retail și servicii (magazine, cafenele și un club de fitness) și este evaluat la aproximativ 45 de milioane de euro.

Scopul dezvoltatorului Speedwell este de a conserva patrimoniul istoric și cultural oferit de locație. Acesta are în plan să renoveze două dintre clădirile abandonate: o veche vilă monument și o secțiune a fostei fabrici. De asemenea, Speedwell se află în discuții avansate cu Ambasada pentru redeschiderea unei locații într-una dintre clădirile istorice din Paltim.

Dezvoltarea proiectului se va realiza în faze. Faza 1 va include 153 de apartamente, 12.500 mp de spații de birouri și are termen de livrare jumătatea anului 2022. Speedwell va colabora cu agenția imobiliară Imoteca pentru vânzarea apartmentelor și Griffes pentru închirierea spațiilor de birouri. Arhimar este biroul de arhitectură care se ocupă de designul proiectului, iar SubControl este responsabilă pentru obținerea autorizațiilor. „Prin intermediul acestui proiect, ne mărim portofoliul din România, acesta incluzând proiectele Record Park în Cluj-Napoca, Triama Residence, The Ivy și MIRO în București și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea. De asemenea, ne dorim să reconfirmăm încrederea pe care o avem în piața imobiliara din România printr-o strategie de dezvoltare pe termen lung.” a declarat Didier Balcaen, Co-fondator și Partener Speedwell.

Sursa foto: deBanat.ro