in

Bog’Art, cea mai mare companie de construcții, cumpără un teren de la OMV Petrom și intră pe sectorul dezvoltărilor de apartamente premium

Bog’Art, înființată de omul de afaceri Raul Doicescu, a achitat aprox. 1,9 milioane de euro către OMV Petrom pentru un teren din zona Străulești, pe care și-a plănuit să construiască anul acesta 130 de apartamente premium, devenind primul proiect rezidențial construit de companie din postura de dezvoltator.

Terenul cumpărat de Bog’Art are o suprafață de 5.660 de metri pătrați și este situat lângă Petrom City, cartierul general al OMV Petrom. Constructorul a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu OMV Petrom din decembrie 2017, iar la sfârșitul lunii mai a acesui an a definitivat tranzacția la un preț de 340 de euro/metru pătrat.

Pe acest teren au existat două foraje de monitorizare a apei subterane, însă acestea au fost sigilate la sfârșitul anului 2018 de OMV Petrom. Terenul cumpărat va fi utilizat pentru construcția unui proiect rezidențial format din două corpuri cu o înălțime de 7, și 9 etaje, în care vor fi disponibile 130 de apartamente premium. Complexul va oferi  84 de locuri de parcare subterane și 99 supraterane, iar investiția este estimată la 18 milioane de euro.

„Proiectul este deja pregătit și poate fi demarat în orice moment. Luând în considerare potențialul impact economic asupra vânzărilor rezidențiale în contextul pandemiei, startul proiectului va avea în vedere factori care asigură un randament predictibil al viitoarei investiții; din acest motiv startul proiectului este planificat pentru a doua jumătate a anului 2020“, a declarat Bogdan Doicescu, directorul de dezvoltare al Bog’Art și fiul fondatorului companiei.

Rezultatele financiare din 2018 i-au adus companiei Bog’Art poziția de lider al pieței construcțiilor, după un avans de peste 90% al afacerilor, până la nivelul de aproape 200 milioane euro. Bog’Art este recunoscut ca principalul constructor al clădirilor de birouri din București.

„Pe fondul oportunităților în investiții rezidențiale, dar considerând limitările pieței de a livra produse calitative la un preț competitiv, divizia Bog’Art Residential are în vedere să dezvolte, împreună cu parteneri strategici, propriile proiecte“, a menționat Bogdan Doicescu. Compania a mai acționat ca antreprenor general al ansamblurilor rezidențiale Doamna Ghica Plaza, Oxford Gardens, Belvedere, Evocasa Optima, Edenia sau New Town Residence. Bogdan Doicescu mai spune că, pentru orice achiziție de terenuri, Bog’Art Residential are în vedere anumiți parametrii care dictează dacă investiția va fi derulată prin parteneriat sau achiziție directă. Spre exemplu, constructorul ar putea cumpăra de la producătorul și distribuitorul de băuturi alcoolice Karom Drinks terenul de circa 13.000 de metri pătrați pe care a funcționat fabrica de băuturi Zarea din Bucureștii Noi, între Lidl și Parcul Bazilescu. Bog’Art a proiectat pentru acest teren un complex cu 300 de apartamente, însă așteaptă avizele de la primărie pentru a acționa.

Sursa foto: Profit.ro