in

Adrian Crizbăşianu: VGP România continuă planurile de dezvoltare în România

Adrian Crizbăşianu, managerul care conduce de la începutul lunii februarie ope­raţiunile locale ale dezvoltatorului de spaţii logistice, declară că VGP Group a de­cis să nu aplice la măsuri de ajutor din par­tea statului în niciuna din ţările unde gru­pul este prezent şi nici nu a recurs la şomaj tehnic pe fondul pandemiei de COVID-19.

Mai mult,VGP continuă planurile de dezvoltare în România. Astfel, compania are în prezent în construcţie în parcul din Timişoara o nouă hală de 30.000 mp închiriabili cu livrare în ultimul tri­mes­tru din acest an. Pentru primul semestru din 2021, VGP are în plan deschiderea de noi parcuri în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Arad.

„VGP Group şi VGP România şi-au con­tinuat activitatea neîntrerupt pe tot par­cur­sul anului 2020 şi în toate parcurile, in­clusiv în cele din Spania şi Italia, unde situa­ţia legată de COVID-19 este cea mai gravă din punctul de vedere al restricţiilor. Am im­ple­mentat măsuri de igienă stricte în toate lo­ca­ţi­ile/ birourile VGP, unii angajaţi lu­crea­ză în re­gim de telemuncă, iar şe­dinţele şi întâl­nirile sunt acum virtuale, aşa cum au făcut de altfel majoritatea companiilor în sfe­ra ser­viciilor“, a declarat Adrian Crizbăşianu, country manager, VGP România.

VGP are în România două parcuri logistice active – VGP Park Timişoara şi VGP Park Sibiu – cu o suprafaţă totală de aproximativ 140.000 de metri pătraţi de depozite deja construiţi.

„De asemenea, urmărim dezvoltarea  par­curilor deja existente prin adăugarea de noi spaţii, cel mai probabil la Sibiu. Peste un an din acest moment vrem să atin­gem un minim de 200.000 mp în­chi­riabili cu un grad de ocupare de peste 95%. Separat de acti­vitatea de construcţii, con­tinuă acti­vităţile de achiziţie de tere­nuri, activităţi care reprezintă baza dez­voltării noastre viitoare“, a mai spus Adrian Crizbăşianu.

Două dintre departamentele compa­ni­ei continuă să meargă la muncă în regim nor­mal şi anume mentenanţa parcurilor (Facility Management), echipa fiind fizic la dispoziţia chiriaşilor 24/7, dar şi departa­men­tul care se ocupă de zonele aflate în con­strucţie sau de modificări constructive cerute de chiriaşi şi autorităţi.

Pe de altă parte, managerul crede că sta­tul trebuie să ia măsuri legate de asigu­ra­rea de lichidităţi, având în vedere scăderea ma­joră de activitate care este mult dispro­por­ţionată faţă de evoluţia costurilor fixe (sa­larii / chirii / amortizări).

„Ulterior vor fi foarte importante mă­su­rile de stimulare a consumului şi activi­tă­ţii de producţie“, consideră managerul, care are o experienţă de peste 20 de ani în sec­torul logistic.

Grupul imobiliar VGP, cu sediul în Belgia, este specializat în achiziţia, con­struc­ţia, leasingul şi administrarea spaţiilor semiindustriale şi logistice.

VGP are în România două parcuri lo­gis­tice active – VGP Park Timişoara şi VGP Park Sibiu – cu o suprafaţă totală de apro­xi­mativ 140.000 mp de depozite deja con­struiţi şi un potenţial de dez­vol­ta­re securizat pentru încă 75.000 mp.

Începută ca o afacere de familie în 1998 în Cehia, VGP activează astăzi în alte 12 ţări din Europa. În 2016, VGP şi Allianz Real Estate au demarat primul lor joint venture – VGP European Logistics, care s-a concentrat pe achiziţii în Germania, Cehia, Slovacia şi Ungaria. În iulie 2019 VGP şi Allianz au anunţat că îşi extind parteneriatul printr-un nou joint venture – VGP European Logistics 2, care s-a concentrat pe dezvoltare în Olanda, Italia, Austria, Portugalia, România şi Spania.