in

Președintele Clubului Cultural Siriano-Român intră pe piața rezidențială

Omul de afaceri Abdul Rahman Dardari, președintele Clubului Cultural Siriano-Român, pregătește actele necesare construcției unui bloc cu circa 100 de apartamente în zona Baicului din București. Proiectul urmează să fie dezvoltat pe un teren de circa 3.300 de metri pătrați, amplasat lângă fosta Întreprindere de Casete Radio și Televizoare București și în apropiere de lacul Fundeni.

Cu o suprafață desfășurată aprobată de peste 8.300 de metri pătrați, proiectul ar urma să cuprindă peste 100 de apartamente.

Abdul Rahman Dardari mai deține, alături de partenerul său Omar Maaz, o veche clădire de birouri, denumită Fermoare, din cartierul Pantelimon. Imobilul este o moștenire dobândită în urma divizării fabricii Metaloglobus, din care s-a desprins firma Fermoare, specializată pe comercializarea de textile și deținută de Dardari și Maaz.

De menționat că, în locul complexului de containere frigorifice Antrefrig și al fostei fabrici de jucării Metaloglobus, familiile de origine siriană și iraniană Saadati-Sohi, Hassoun și Kassas și-au propus să realizeze un ansamblu rezidențial cu 9 blocuri.

Investitorii de origine libaneză, siriană, palestiniană, iraniană și iordaniană și-au întețit activitatea investițională de pe piața imobiliară românească în ultimii ani prin tranzacții de zeci de milioane de euro. Printre cei mai activi jucători se numără omul de afaceri de origine libaneză Muhammad Murad – președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc; libanezul Johny Jabra – asociat în cadrul Forte Partners și autorul celei mai mari tranzacții imobiliare prin vânzarea complexului de birouri The Bridge către proprietarii Dedeman; antreprenorul de origine siriană Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din România, care a cumpărat și vândut cu profit mallul Armonia Brăila, transformat de chinezi în fabrică de corpuri de iluminat; omul de afaceri român de origine palestiniană Mohamed Hassanain, proprietarul clinicilor medicale International Medical Center și asociatul său, iordanianul Saddiq Abu Seedo, care construiesc ansamblul rezidențial Moghirioș Park din Drumul Taberei; un alt nume este al sirianului Abdulwahed Nour Ideen care a cumpărat mallurile Galleria Piatra Neamț și Galleria Arad de la GTC.

De asemenea, familia siriană Hanifi, proprietara unuia dintre primele parcuri en-gros din România – Smart Expo Flora din Voluntari, pregătește actele necesare dezvoltării unui ansamblu rezidențial cu circa 900 de apartamente în cartierul bucureștean Colentina. Arabii activi pe piața imobiliară românească se înscriu în categoria investitorilor în căutare de oportunități pentru diversificarea afacerilor.