in

Licitaţie pentru vânzarea ultimelor active de pe platforma Moldomobila Iași

S.C. Moldomobila S.A. Iaşi, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.,  anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, a ultimelor active de pe fosta platformă industrială.

Prețul pentru terenul de 6,4 hectare, cu clădiri şi construcţii industriale pe 1,7 hectare (situat lângă Carrefour Felicia), pornește de la 76,6 milioane lei (16,4 milioane euro) fără TVA. Valoarea a fost diminuată cu 4 milioane lei (aproximativ 840.000 euro), în raportul de evaluare fiind stabilit de drept un preț care ajunge la 80,6 milioane lei (17,2 milioane euro). Toate valorile sunt fără TVA. Licitația publică pentru „Activul 2” este programată pe 15 mai, scrie Ziarul de Iași.

Societatea Moldomobila SA, aflată în faliment de peste un deceniu, mai dispune doar de aceste 6,4 hectare de teren din patrimoniul de 12,8 hectare, după ce Management Reorganizare Lichidare (MRL) Iaşi SPRL, administratorul judiciar al companiei, a reușit să vândă luna trecută jumătate din terenuri („Activul 1”) către retailerul Kaufland. Tranzacția s-a ridicat la circa 12,3 milioane euro, conform publicației amintite..

În raport cu datoriile totale ale firmei, de peste 154 milioane de lei (32,7 milioane euro), creanţele garantate ajung la 117,2 milioane lei (24,8 milioane euro). În urma valorificării „Activului 1” în luna martie, 5 milioane de euro au mers către Vasile Mihălceanu, administratorul societății RAB Romanian Agricultural Business SRL, fiind primul pe lista creanțelor garantate. Suma rămasă, insuficientă de altfel pentru plata în întregime a tuturor creanțelor garantate, a fost distribuită către Arhiconstruct SA – care figurează cu 68 milioane lei (14,4 milioane euro) în tabelul definitiv consolidat al creanţelor Moldomobila SA -, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, cu o creanță garantată de 28 milioane lei (5,9 milioane euro) și Direcția Economică și Finanțe Publice Locale (creanță garantată de 7.000 lei, aproape 1.500 euro).
Moldomobilă  Iași aparține omului de afaceri Adrian Butucă.