in ,

Un dezvoltator rus amână o investiție imobiliară de anvergură în București din cauza COVID-19

Dezvoltatorul imobiliar RRG Capital, controlat indirect de miliardarul rus Vitaliy Machitski, acționarul majoritar al Alro Slatina amână demararea proiectului ce a fost autorizat chiar înainte de declanșarea stării de urgență să construiască cel mai mare proiect imobiliar al său din București, un cartier cu 270 de apartamente.

Situația de criză a determinat investitorul să amâne proiectul cel puțin până anul viitor.

La începutul lunii martie, Primăria Sectorului 1 a emis către RRG Capital două autorizații de construire aferente primelor două etape dintr-un cartier rezidențial planificat încă de dinainte de criza imobiliară. Rușii dețin două terenuri, cu o suprafață cumulată de circa 21.500 de metri pătrați, peste drum de viitorul spital de urgență al Primăriei Sector 1, în care ar urma să fie mutate Spitalul Floreasca și Spitalul de Arși. Autorizațiile prevăd construcția a șase clădiri cu opt etaje și 171 de apartamente, însă întregul proiect va cuprinde 270 de apartamente, împărțite în patru faze de dezvoltare. Aceasta este o variantă mult redusă față de planul anunțat de ruși imediat după criza financiară, când se propunea construcția a 600 de locuințe. „Nu începem proiectul din cauza situației cauzate de pandemie și mai vrem să facem niște modificări. Este un proiect mare și din cauza incertitudinilor de pe piață este mai bine să avem o abordare prudentă și să așteptăm. Vom lua o decizie după încheierea stării de urgență, dar probabil se amână cu un an“, a declarat Peter Savateev, directorul executiv al RRG.

RRG Capital are deschis un șantier mic pe Șoseaua Nordului, unde construiește proiectul Park Avenue 96 cu 36 de apartamente. Savateev spune că lucrările se desfășoară cu dificultate din cauza indisponibilității furnizorilor, însă construcția continuă. În apropierea acestui proiect, compania a mai dezvoltat în 2018 Lighthouse Residence, complex cu 68 de apartamente, vândut în totalitate. Primul proiect realizat de ruși în București a fost Linda Residence, un ansamblu cu 216 de apartamente, amplasat pe Șoseaua Industriilor.