in

Skanska continuă discuțiile cu S Immo privind vânzarea birourilor din Campus 6, în ciuda COVID-19

Dezvoltatorul suedez Skanska continuă discuțiile cu S Immo, proprietarul Sun Plaza, cu privire la vânzarea a două clădiri de birouri din cadrul complexului Campus 6 din zona Politehnică a Bucureștiului.

Blocarea mai multor achiziții, din cauza epidemiei de COVID-19, poate transforma înțelegerea dintre Skanska și S Immo, evaluată la aproape 100 milioane de euro, în cea mai mare tranzacție imobiliară a anului. Skanska a selectat compania S Immo ca potențial cumpărător al clădirilor sale de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3 încă de dinainte de declanșarea stării de urgență în România, potrivit unor surse din piața imobiliară, iar, în această perioadă, relația este menținută online.

Aurelia Lica, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România, Skanska CD este de părere că răspândirea coronavirusului are un impact direct asupra economiei reale, care se manifestă printr-o cerere mai mică în multe sectoare, inclusiv în domeniul imobiliar. „Este imposibil să anticipăm cât de mare va fi impactul sau cât va dura, dar lucrăm la diferite scenarii care cuprind abordări «best case» și «worst case». Deocamdată focusul este pe livrarea proiectelor în curs, având în vedere că situația evoluează de la săptămână la săptămână în ceea ce privește lanțul de aprovizonare și programul de livrare“, menționează reprezentantul Skanska în România.

În privința S Immo, prin achiziția celor două clădiri din Campus 6, compania intră puternic pe piața birourilor din București, unde mai deține turnul The Mark, de 25.500 de metri pătrați, și Sun Offices de deasupra mallului Sun Plaza, în suprafață de circa 10.000 de metri pătrați. S Immo are acționari comuni cu Immofinanz, ceea ce a redeschis discuțiile despre o posibilă fuziune între rivalii austrieci. Combinarea portofoliului de birouri al celor două companii ar consolida locul doi pe care Immofinanz îl ocupă astăzi, la distanță față de liderul sectorului, Globalworth.