in ,

Un tânăr IT-ist, specialist în criptomonede, pregateste un proiect imobiliar în zona Expoziției

Fondatorul unui startup specializat pe dezvoltare de software și criptomonede – Dan Cearnău (28 de ani), a decis să își plaseze câștigurile obținute din proiecte IT pe piața imobiliară, iar pentru prima sa achiziție a ales zona Expoziției din București, punct care a atras investiții din partea a o serie de milionari, în frunte cu Ion Țiriac.

El a cumpărat un teren pe care vrea să construiască un turn de birouri. Tânărul a început activitatea sa principala prin dezvoltarea de aplicații native, iOS și Android, pentru ca din 2016 să de îndrepte spre zona de blockchain și dezvoltarea de criptomonede. În 2017, compania sa a lansat în mai multe țări din Asia platforma de schimb pentru criptomonede VEROS.

În 2018, Dan Cearnău a cumpărat două terenuri lângă reprezentanțele și service-urile Țiriac Auto din Expoziției, platformă pe care omul de afaceri Ion Țiriac urmează să o transforme într-un mega proiect imobiliar cu locuințe, birouri, un mall și un hotel. Tânărul a plătit circa 1,1 milioane de euro pe circa 1.700 de metri pătrați, formați din două parcele alipite. Pe acest lot a fost inițiat un proiect de dezvoltare a unei clădiri de birouri cu două subsoluri și 10 etaje, înaltă de 42 de metri.

El nu este singurul antreprenor venit din sectorul IT atras de dezvoltarea zonei Expoziției. Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, așteaptă actele necesare construcției unei clădiri de birouri în apropiere.

Zonă Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Gheorghe Copos, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente, hoteluri și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor, London Partners sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

Dan Cearnău este fondatorul și CEO-ul companiei Under Development Office, specializată pe dezvoltarea de software, ale cărei baze au fost puse în 2011 cu bani de la stat și de la părinți, fiind o SRL-D. În 2018, afacerile companiei au ajuns la 3,6 milioane de lei, duble față de anul anterior și de peste opt ori mai mari față de 2016. Cearnău și echipa sa au dezvoltat soft pentru firme precum Transavia, Société Générale, Auchan, Medicover sau Arctic.